Bilgisayara dokununca elektrik çarpıyor

Daha fazla  
Odamın topraklamasında sıkıntı var. Sadece kasaya değil, odamın prizine takılı olan her cihazdan çarpıyor. Hatta yanlışlıkla uzatma kablosunun prizine dokundum ölecek gibi hissettim. Hala ağzımda metalimsi bir tat var. Bu durum bilgisayarıma sıkıntı verir mi? PSU'm Frisby ama PSU'da problem yok. Çünkü koridorun prizine taktığım zaman bir sıkıntı olmuyor. Sizce ne yapmalıyım?

Odamın topraklamasında sıkıntı var. Sadece kasaya değil, odamın prizine takılı olan her cihazdan çarpıyor. Hatta yanlışlıkla uzatma kablosunun prizine dokundum ölecek gibi hissettim. Hala ağzımda metalimsi bir tat var. Bu durum bilgisayarıma sıkıntı verir mi? PSU'm Frisby ama PSU'da problem yok. Çünkü koridorun prizine taktığım zaman bir sıkıntı olmuyor. Sizce ne yapmalıyım?

Topraklama var mı prizlerde? Statik elektrik var kasada PSU gücünü kesip açma tuşuna basılı tutun ve statik elektriği boşaltın. Siz de toprağa çıplak ayak basın ve üzerinizdeki statik elektriği atın.

Ev içinde bulunan sigorta kutusundan, odaya giden hatta topraklama çekilmesi gerekli. Anladığım kadarıyla sadece sizin odanızda yok. Koridorda sorun olmamasından belli oluyor.

Basit bir işlem ve mutlaka en kısa sürede yaptırın.

Bilgisayara zararı kolay kolay olmayabilir ama size olabilir.

Topraklama var mı prizlerde? Statik elektrik var kasada PSU gücünü kesip açma tuşuna basılı tutun ve statik elektriği boşaltın. Siz de toprağa çıplak ayak basın ve üzerinizdeki statik elektriği atın.
Hocam merak ediyorum önceden de gördüm bahsettiğiniz işlem her kasa da oluyor mu ,oluyorsa nasıl oluyor?

Hocam şöyle açıklayayım normal bir bilgisayar üzerinde statik elektrik var ise açma tuşuna 15 saniye civarı basılı tutunca elektrik boşalıyor.
Hocam prizi hallettik artık sıkıntı yok ama PC'nin elektriğini boşaltmadım. Ama sigortayı indirmiştim 5-10 dakika boşalmış mıdır statik elektrik? Kontrol kalemi ile kontrol ettim elektrik yok.

Hocam prizi hallettik artık sıkıntı yok ama PC'nin elektriğini boşaltmadım. Ama sigortayı indirmiştim 5-10 dakika boşalmış mıdır statik elektrik? Kontrol kalemi ile kontrol ettim elektrik yok.

Hocam PSU sigortasını indireceksiniz sonra 15 saniye açma tuşuna basılı tutun boşalması lazım.

1614523668048.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı