Bilgisayara ekleme yapmak Casper bilgisayarın garantisini bozar mı?

SELAM BEBEK

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarıma HDD ve SSD ekledim Casper teknik desteğe BIOS Update için göndereceğim. Sorularım:
Soru 1: Ekleme yaptığım HDD ve SSD garantiyi bozar mı?
Soru 2: Garanti süresi halla olmasına rağmen ek ücret talep ederler mi?
Soru 3: Bozuk bir şey için değil BIOS Update için göndereceğimden garanti kapsamına girer mi?
Soru 4: Bilgisayarın bana tekrar ulaşması ortalama ne kadar sürecek?

Bilgisayarıma HDD ve SSD ekledim Casper teknik desteğe BIOS Update için göndereceğim. Sorularım:
Soru 3: Bozuk bir şey için değil BIOS Update için göndereceğimden garanti kapsamına girer mi?
Casper'a mail atarsanız bu konuda cevap veriyorlar 1 gün içinde ama bozmaz diye düşünüyorum cihaza zarar vermezseniz. Ek ücret talep etmemeleri gerekiyor bunu da sorarsanız söyleyebilirler, ben sormuştum ama çok kurumsal bir cevap ile karşılaştım pek tatmin olmadım siz olabilirsiniz ilgileniyorlar diye düşünüyorum. Bilgisayarın sana ulaşması adresine ve servis noktasına bağlı değişir.

Evet. Zamanında ben de HDD takmıştım bu bizim taktığımız değil diye 3 yıllık garantisi 5. ayda çöp oldu.
Çoğu firma alt segment ürünlerine ömür boyu yazılımsal destek sağlıyor, casper yapmaz öyle şey. Ücret talep edebilirler.
Girecek yapacaklar 19 gün bekleyecek prosedür böyle 20 günden aşağı veremiyorlar.

Benzer bir yerde çalıştığım için biliyorum tavsiyem Casper'a değil servise bakman kargo yapmanı istedikleri adrese bak kim varmış yorumlarına bak.

Evet. Zamanında ben de HDD takmıştım bu bizim taktığımız değil diye 3 yıllık garantisi 5. ayda çöp oldu.

Çoğu firma alt segment ürünlerine ömür boyu yazılımsal destek sağlıyor, Casper yapmaz öyle şey. Ücret talep edebilirler.

Girecek yapacaklar 19 gün bekleyecek prosedür böyle 20 günden aşağı veremiyorlar.

Benzer bir yerde çalıştığım için biliyorum tavsiyem Casper'a değil servise bakman kargo yapmanı istedikleri adrese bak kim varmış yorumlarına bak.

Orijinal SSD halla içinde duruyor farklı bir slotta buna rağmen yine de garantiyi sonlandırırlar mı ek olarak göndermeden önce diğerlerini çıkartıpmı göndereyim?

Garanti etiketi zarar görmediği sürece garantisi gitmez ama ekleme yapmışsın onu bilemiyorum.

Orijinal SSD halla içinde duruyor farklı bir slotta buna rağmen yine de garantiyi sonlandırırlar mı ek olarak göndermeden önce diğerlerini çıkartıpmı göndereyim?
Diğerlerini çıkartıp gönder kasa stok hale gelsin casper uğraşmamak için "heee sata kablosunun slotu değişmiş garanti dışı" derse şaşırmam.

Yetkili servise sordum ve verdikleri cevap:

Sorduğum soruların sırasıyla cevapları.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240222-081855.png
    Screenshot_20240222-081855.png
    170,1 KB · Görüntüleme: 29

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı