Bilgisayara eski HDD takmak mantıklı mı?

founderkral

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde Western Digital blue 480 GB bir HDD var ve 7 yıldır elimde 6 yıl aktif olarak kullandım. Elimde SSD vardı başka bilgisayara takmam gerekti ve elimde sadece bu HDD var. M.2 SSD alana kadar bu HDD'yi kullanmam mantıklı mı? Böyle bir konu açmamın asıl nedeni bu HDD de virüs olabilme olasılığı. Zamanında virüslü denilen malum Minecraft Launcher kyllandım ve yaşım küçük olduğu için virüs bulaştırıp bulaştırmadığımı bilmiyorum. 1 yıl önce Kaspersky ile 10 kere filan taradım ve kötü sonuç bulmadı. Bu 1 seneden sonra virüs bulaşabilecek bir siteye girmedim. Sistemi haftada 5 saat filan açabilirim. HDD de virüs varsa sonra M.2 SSD aldığımda sorun yaşar mıyım? Cevap alır mıyım?
Sadece PUBG ve Forza 4 oynayacağım.
Ekran kartı: RX 6500 XT.
İşlemci Ryzen 5 2600.
Anakart: Gigabyte A520M h

Son düzenleyen: Moderatör:

HDD'yi takıp ISO'yu koyduğunuz bir USB'den biçimlendirebilirsiniz.

Kısaca temiz bir format.

Eğer yine de içiniz rahat değilse Low Level Format atabilirsiniz.

HDD'yi takıp ISO'yu koyduğunuz bir USB'den biçimlendirebilirsiniz.

Kısaca temiz bir format.

Eğer yine de içiniz rahat değilse Low Level Format atabilirsiniz.
O nasıl oluyor?

Ha bir de ben bu HDD yi bilgisayara taksam virüslü ise sorun olur mu? HDD yi sistemin bütün parçalarını yeniledikten sonra hiç takmadım.

Son düzenleme:
O nasıl oluyor?

Ha bir de ben bu HDD yi bilgisayara taksam virüslü ise sorun olur mu? HDD yi sistemin bütün parçalarını yeniledikten sonra hiç takmadım.
Hocam Windows'u kurarken Diski biçimlendirilin işte.

Virüsten ziyade HDD'yi bağlayıp Disk Sentinel ile bir taratın bad sector olup olmadığına bakın. Bahsettiğinize bakılırsa baya eski bir HDD bu yüzden mutlaka dediğimi yapın. Eğer sağlığı iyi değilse sisteminiz çok ağırlaşacaktır. Oynamak istediğiniz oyunlarda yeterli performans alamayabilirsiniz.

Taş gibi HDD sağlam crystaldiskinfo ile baktım ve her şeyi normal gözüküyor.

Maaşallah ne kullanmışsınız öyle.
Ben eşyalarımı çok hor kullanmam. Sağlam. Zaten idarelik kullanacağım. Western digital blue HDD lerden. Virüs riskini soruyorum. Bir de sisteme taktığım an virüs bulaşır mı? Formattan hemen önce.

Bugün tamamen evdeyim. Bilgisayara HDD takmak yine aklıma geldi. Son sorum şu: HDD yi takıp direkt format ekranına gidip format atsam içinde virüs olsa dahi bulaşır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…