Bilgisayara format attıktan sonra Guilded USB anahtarı istiyor

Atakan_1

Hectopat
Bilgisayarıma format attım. Guilded'a VPN ile giriş yapmayı deniyorum. Giriş yaparken güvenlik anahtarınızı yerleştirin diyor ama ben güvenlik anahtarı falan ayarlamamıştım bu sorunu nasıl çözerim?

Aynı saçmalık bende de var. Eposta ve parola ile kayıt olmaya izin vermedi, zorla roblox hesab oluşturtum. Geçenlerde format attım şimdi de giriş yaparken geçiş anahtarı istiyor. Böyle birşeye sahip değilim ki nasıl vereyim bunlara anlamadım. Destek ekibi de aşırı ilgisiz ve günlerdir cevap veren yok

• Kayıt olma sırasında roblox hesabı oluşturmaya zorluyor.
  • Destek ekibi çok ilgisiz.

Revolt.chat vardı onunda ses sunucularını yeniden kodluyorlarmış uzun zamandır onlardan da ses seda yok. Saçma sapan işlere kaldık iyi mi

Guilded vb. uygulamalarda aynı sorunları yaşayanlar ve saçmalıklardan kurtulmak isteyenler aşağıdaki yazımı okuyabilir.

Discord'a giriş yapmak için kullandığım WARP ve Zero Trust bir çok oyunda gecikme (ping) artışına neden olduğu için bunların kullanımını bıraktım.

İnternette biraz araştırma yaptıktan sonra; Goodbye DPI adında Rusya için geliştirilmiş bir github deposunu buldum. Bunu biraz inceledikten sonra Türkiye için de uyarlanabileceğini gördüm.

Yaklaşık 3-4 saat uğraştıktan sonra Goodbye DPI orjinal deposundaki açık kaynak kodlarını kullanarak Goodbye DPI Türkiye sürümünü oluşturdum.

Hali hazırda bununla ilgili bir kaç kişi tarafından da düzenlenmiş projeyi gördüm ancak hepsi Yandex DNS servis sağlayıcısına sadık kalıp onu kullanmaya devam etmiş. Oysa ki Türkiye için daha hızlı ve güvenlik seviyesi daha yüksek DNS hizmet sağlayıcıları mevcut.

Ben de bu durumda kulları sıvadım ve daha iyi alternatifi olan Cloud Flare, Quad 9, Google ve diğer popüler DNS hizmet sağlayıcılarını projeye entegre ederek, dosyaların içeriğini ve dosya isimlerini de daha anlaşılır oması açısından Türkçe'ye çevirdim.

Discord'a alternatif olarak Guilded, Revolt vb. uygulamaların geliştirilmesi güzel ancak hepsinde ayrı bir sıkıntı, ayrı bir sorun var ve bu da yine Discord'u DNS yönlendirmesi ile kullanmaya mecbur bırakıyor.

Eğer dilerseniz açık kaynak kodlarını kontrol edebilir, indirdiğiniz dosya içeriğinin virüs kontrolünü yapabilir ve sonrasında yine dosyaları bir not defteri vb. bir programla düzenle diyerek içeriğine de bakabilirsiniz. Tüm şüphelerinizi giderdikten sonra; test edebilirsiniz

Github.com deposunda incele - Son sürümünü indir

Ben Discord'da WARP ile en az 60-70 bazen de 100 üzerinde ping alırken, GoodBye DPI Türkiye ile 25 gecikme (ping) değeri almaktayım. Bu değer bazılarınızda değişiklik gösterebilir ama arada uçurum fark olacağını sanmıyorum. Normal DNS yapılandırması gecikme (ping) yapmaz ancak WARP saçma bir şekilde ping artışına neden oluyordu. Belki de bu durum sadece bana özel ya da kullandığımız servis sağlayıcılarından kaynaklıydı. Bu konuda detaylı bir araştırma yapmadım.

Son düzenleme:
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…