Bilgisayara giren virüs nasıl temizlenir?

@Lyraxs Sen tam tarama yapmış mıydın?

Kanka şüphem var.

Hocam önceden 3 kere yaptım şimdi sizin dedinizi yaptım şimdi tam tarama yapıyorum.

Tam tarama yapın bir sonuç çıkmaz ise muhtemelen silinmiştir ancak pisokolojik olarak rahat etmez iseniz format atın ayrıca virüs hakkında bilgi verebilir misiniz nasıl fark ettiniz ne yaptı bu virüs bilgisayarınız üzerinde.

Tam tarama yapın bir sonuç çıkmaz ise muhtemelen silinmiştir ancak pisokolojik olarak rahat etmez iseniz format atın ayrıca virüs hakkında bilgi verebilir misiniz nasıl fark ettiniz ne yaptı bu virüs bilgisayarınız üzerinde.
Formata asla gerek yok. Malwarebytes ile tam tarama yapar. Daha da içi rahat etmezse.
  1. Hijackthis.
  2. Farbar.
  3. Getsysteminfo.
  4. AIDA64
Paylaşsın ama format atmasın.

Hocam önceden 3 kere yaptım şimdi sizin dediğinizi yaptım şimdi tam tarama yapıyorum.
Kaspersky tam taraması bitince Malwarebytes anti malware ile tam tarama yapın.

@Lyraxs

Hocam valla ben pc'ye çok saçma ve kesin virüslü uygulamalar kuran biriyim. Daha geçen ay kripto hesabımdan izinsiz çekim oldu sorunlar yaşadım vs. PC'de paralı McAffe vardı. Sildim onu malwarebytes ve bitdefender taramaları da yaptım. Ama virüs geçmedi. Nasıl anladığımı da yazayım. Pc'yi açtığımda önce başka bir arkaplan yükleniyor sonra benimki açılıyordu. Yani hala daha virüs vardı ve başkası bağlanıyordu. Ben de dosyaları başka bir yere atıp format attım. Virüs varsa format yapıştır geç. Ben çok yol denedim malwarebytes falan hikaye, virüs yeterince iyiyse bulamaz uygulamalar.
Bu videodan yardım alabilirsin ama dikkat et flash belleğindekiler sıfırlanır o yüzden boş bir flash kullan.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam taramada sonuç çıkmadı 20dk yakın sürdü şimdi ne yapım

Mining virüsü hocam

Formata asla gerek yok. Malwarebytes ile tam tarama yapar. Daha da içi rahat etmezse.
  1. Hijackthis.
  2. Farbar.
  3. Getsysteminfo.
  4. AIDA64
Paylaşsın ama format atmasın.

Kaspersky tam taraması bitince Malwarebytes anti malware ile tam tarama yapın.

@Lyraxs
Format atmanın psikolojik olarak virüsleri sileceği mantığı olduğu için. (Evet format atmak virüsleri kaldırır ama ciddi değilse bir AV yeter) Durum çok ciddi değilse format atmak gerekmeyebilir. Ancak hesap bilgileri çalındıysa ve Google şifre yönetimindeki tüm bilgileri tehlikeye girdiyse, format atmayı öneririm. Eğer sadece crack'lerden bir virüs bulduysa, bu muhtemelen bir madencilik (mining) virüsü olabilir. Tabiki format atmasını önermem ancak rahat edemiyorsa kendi isteği.

Tam taramada sonuç çıkmadı 20dk yakın sürdü şimdi ne yapım

Mining virüsü hocam
AV yeterli olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı