Bilgisayara internet gelmiyor

EmreAvli

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bugün öğleden sonra birden internetim gitti. Gitti ama sadece bilgisayarımda gitti çünkü Wi-Fi ile telefondan internete bağlanabiliyorum. Modemde ışıklar yanıyor. Ethernet ışığı yanıp sönüyor (1 2 saniye aralıkla) ve bildiğim kadarıyla olması gereken bu. Ayrıca bilgisayardan baktığımda bağlı değilsiniz diyor ve takılı Ethernet kablosu olmadığını söylüyor. Sizce problem nerede kabloda mı yoksa PC de mi?

Dosya Ekleri

• 20220407_195558.jpg
    226,3 KB · Görüntüleme: 261
Bilgisayarı kapatıp Ethernet kablosunu çıkarın 15 dakika boyunca öyle kalsın ve sonrasında bilgisayarı açmadan önce kabloyu takın ve bilgisayarı açın.

1- Modemi resetlemeyi dene
2- Anakart üzerinden ethernet sürücünü güncelle
3- Başka bir giriş ile dene
4- Başka bir cihaz ile dene etherneti
5- Başka bir modem ile dene
6- Bilgisayara wifi adaptörü al dene.

Bilgisayarı kapatıp Ethernet kablosunu çıkarın 15 dakika boyunca öyle kalsın ve sonrasında bilgisayarı açmadan önce kabloyu takın ve bilgisayarı açın.
Hocam onu denedim ama olmadı maalesef

1- Modemi resetlemeyi dene
2- Anakart üzerinden ethernet sürücünü güncelle
3- Başka bir giriş ile dene
4- Başka bir cihaz ile dene etherneti
5- Başka bir modem ile dene
6- Bilgisayara wifi adaptörü al dene.
Hocam modemi resetlesiğimde tekrar kurulum için bilgisayardan modem arayuzüne bağlanmam gerekiyor ama oraya şu an giremiyorum yani resetleyince sıkıntı olmaz mı? Bir deethernet sürücüsünü güncellemem için internet gerekmiyor mu?

Telefondan aktarın dosyayı , ben o şekilde yapmıştım.

Ethernet kablosunun sürücüsünü kaldırın ve sonra tekrar takın.

Evet o da olabilir.
Telefondan aktarın dosyayı , ben o şekilde yapmıştım.
Ağ sıfırlama seçeneği deneyin.
Dostlar yardımınız için teşekkürler. Evde uzun bir arama sonucu eski cat5 kablomu buldum ve onunla denedim. Onu bağladıktan sonra internete bağlandım bu sayede sorunun kullandığım cat6 kabloda olduğunu anladım. Kablom uzun olduğu için biraz zaman aldı ama en sonunda kablonun sorunlu yerini bulup tamir ettim ve şu an sorunsuz bir şekilde internete bağlanabiliyorum. Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler iyi akşamlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…