Bilgisayara RAM takviyesi sonrası açılmıyor

T-Bad

Hectopat
Katılım
4 Haziran 2019
Mesajlar
501
Çözümler
4
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mühendis
Bilgisayarımda farklı markaya ait ama diğer bütün değerleri aynı olacak şekilde bir RAM aldım ve bunu dün akşam taktım. İlk başta açılmadı fakat birkaç soket değişikliğinden sonra açıldı. Sistemi kontrol ettiğimde 16 GB RAM yazdığını da gördüm. Biraz kullanıp bilgisayarı kapattım. Bugün.
İse geldiğimde bilgisayar açma tuşuna bastığım gibi fanları çalışıp sonra kendini kapatıyordu. Bu döngüyü tekrarlıyordu. RAM'lerin yerini tekrar değiştirdiğimde bu sefer açılıyor, 45-50 saniye kadar siyah ekranda kalıp kendini kapatıyor, sonra yine kendiliğinden açılıp döngüyü tekrarlıyor. Sorun neden kaynaklı olabilir? BIOS pilini tak çıkar yapmayı denedim.
 
Sistem nedir? RAM uyumsuzluğu gözüküyor. Farklı RAM'lerin çalışma garantisi olmuyor.
 
Sistem Monster Abra A5 V5.2. İçindeki RAM üzerinde Monster yazıyor. Aldığım RAM samsgung marka. Aldığım RAM ile açtığımda açılıyor. RAM uyumsuzluğu olsa hiç açılmazdı diye düşünüyorum ama yanılıyor olabilirim. Dün birlikte açıldılar, sistemimi kullandım bile.
 
Anladım hocam. Samsung ise büyük ihtimalle çıkma bir RAM.
 
RAM'lerin yerlerini değiştirdim. Sonrasında sistemi açtığımda bana böyle bir uyarı verdi. Enter bastım biraz bekleyip açıldı. Sistemde akım yetersizliği mi var acaba ? Cihazımda batarya yok fişe bağlı çalışıyor. BIOS pili ile de alakalı olabilir tam anlamadım.
 

Dosya Ekleri

  • A9ED7CEC-8786-4E0A-B13E-8A586B70E64D.jpeg
    A9ED7CEC-8786-4E0A-B13E-8A586B70E64D.jpeg
    172,1 KB · Görüntüleme: 22
Evet hocam. BIOS pili bitik diyor. Yenisi ile deneyebilirsiniz.
 
Pili de kontrol edin. Tam oturduğundan emin olun.
 

Geri
Yukarı