Bilgisayara şekerli çay döküldü RX 5500 XT çalışmıyor

Lemieux

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bundan 2-3 gün önce kazayla bilgisayar kasasının üzerine bir bardak şekerli çay döküldü. Döküldüğü gibi tüm fişleri çıkardım ve temizlemeye çalıştım ve iyice kuruttum. Birkaç gün yoğundum bu sebeple bilgisayarı tekrardan takmamıştım. Dün kabloları taktım ve çalıştırmayı denedim ancak açılmadı. Sonrasında ekran kartını çıkardım ve o şekilde çalışıyor.
Arkadaşım oksitlenme olmuş olabilir dedi ekran kartını soğutucusu dahil tamamen söktüm ve temizlemeye çalıştım. Ancak bir türlü çalıştıramadım. Diğer parçaları test ettim sıkıntı yok. Ancak ekran kartı takınca güç gelmiyor.

Ekran kartını takılıyken çalıştırdığımda fanlar çok ufak hareketleniyor ve duruyor. Kısa devre yapıyor galiba.

Garantisi vesaire yok. Karta zarar vermemek adına çok da uğraşmak istemedim. Yani detaylıca temizlemedim. Ekran kartına bir zarar geldi ise bunu anlayabilir miyim? Sizce detaylıca temizlesem çalışır mı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ekran kartım PowerColor RX 5500 XT 4 GB.

Bence güvenebileceğin bir tamirciye götür (güvenebileceğin)

Hocam bildiğim kadarıyla ramde falan oksitlenme olunca silikon sprey ile temizleyip iyice kurutmasını yapıp hallediyorlar. Belki ekran kartındaki de aynı şekilde çözülebilir ama bence güvendiğiniz iyi bir tamirci varsa ona götürün. Sprey alsanız kendiniz deneseniz falan hem neredeyse aynı parayı harcarsınız hem de riske gerek yok bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı