Arkadaşlar sistemi ilk toplayışımda 8 GB RAM takacağım çünkü diğer parçalara daha çok önem vereyim diye. 1 ay sonra ise 8 GB daha takacağım. Normal kasanın içini açıp hiçbir şey sökmeden taksam sorun olur mu? Kasayı çalıştırırken bir anda bilgisayar afallayıp sistemde sorun olmasını istemiyorum çünkü. Yani kasayı tamamen demontaj etmeme gerek var mı? RAM'i taktıktan sonra MHz'lerde bir sorun oluşur mu? Kafamda deli sorular.
Arkadaşlar sistemi ilk toplayışımda 8 GB RAM takacağım çünkü diğer parçalara daha çok önem vereyim diye. 1 ay sonra ise 8 GB daha takacağım. Normal kasanın içini açıp hiçbir şey sökmeden taksam sorun olur mu? Kasayı çalıştırırken bir anda bilgisayar afallayıp sistemde sorun olmasını istemiyorum çünkü. Yani kasayı tamamen demontaj etmeme gerek var mı? RAM'i taktıktan sonra MHz'lerde bir sorun oluşur mu? Kafamda deli sorular.
Hayır tabii ki. Yalnızca tüm kabloları sök kasayı yerinden çıkar. Yatağa yan yatır, bize göre sol taraftaki kapağı söküp RAM'i yuvasına yerleştir, iyice oturduğundan emin ol. Sonra kapağı kapatıp kabloları tak çalıştır bitti.
Hocam, aynısından alın. PC'yi kapatın ve fişini çekin. Daha sonra takıp çalıştırabilirsiniz. Sorun olmaz. Aynısı olursa Dual Channel olarak çalışırlar.
Hocam ilk olarak bir sorun olmaz tek yapmanız gereken RAM'i alırken Dual Channel çalışması için aynı CL ve MHz değerinde mümkünse aynı RAM'den alın onun haricinde sadece anakartın üstündeki diğer slota pimleri kaldırarak doğru şekilde takmanız BIOS'tan MHz ayarlamayı unutmayın zira az MHz ile kullanırsınız.
Hayır. Hiçbir sorun olmaz. Aynı CL ve MHz değerlerinde olmasına özen göster. 4 slot varsa 2 4'e tak. Yani işlemciye yakın olan slotu atla ve 2. ye, sonra 3. slotu atla, 4. slota tak. 8+8 olarak. Eğer 4+4 4+4 ise hepsine 1 tane takacaksın zaten.
Hayır. Hiç bir sorun olmaz. Aynı clk ve mHz değerlerinde olmasına özen göster. 4 slot varsa 2 4 e tak. Yani işlemciye yakın olan içk slot atla ve 2. Ye, sonra 3.ncü slot atla, 4.ncü slot a tak. 8+8 olarak. Eğer 4+4 4+4 ise hepsine 1 tane takacaksın zaten.