Bilgisayar'a su döküldü, sanırım ekran kartı çalışmıyor

• Konuyu başlatan tamergarip
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 9.906
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Recep Bey.
Arkadaşımız sanırım masa üstü bilgisayardan bahsediyor. Özellikle de belirtmiş kasa diye.
Fırınlama işlemi videoda çok açık anlatılmış. Cevapladım Recep Bey. Siz diz üstü bilgisayar olduğu kanısına nereden vardınız? Ben de bunun cevabını bekliyorum. :)

Reballing nedir ? Bu arada laptop değil, kasa. Ekran kartı'nı çıkarıp yeni bi tane taksam çalışmaz mı ?

Arkadaşlar, cevaba ihtiyacım var. Yeni bir ekren kartı alıp taksam, bir sorun olur mu ?

Yardım ! :( Lütfen.

Biri bana sökülemeyen laptop ekran kartını nasıl fırınlayacağını anlatabilir mi daha konuyu okumadan cevap veren arkadaşlarım ha ? Cevap bekliyorum sizden evet.

Son düzenleme:
Laptoplar da bütün havalandırma yerleri kapatılıyor ve aliminyum folyo ile sarılıyor açılıp Laptop kendi kendine ısınıyor.

HD7570 gibi OEM ekran kartını fırınlasak ne olur, fırınlamasak ne olur?

Fırınlama soğuk lehim hatası vermiş devrelerde işe yarar oda belki, hatta daha beterde olabilir. Arkadaşım nalburdan 1 litre selülozik tiner al 1 tanede diş fırçası temin et. Ekran kartını sök fanı ekran kartından ayır ve tabi termal macunda bulundurmalısın, selülozik tinere bandırdığın diş fırçasıyla bol bol kartı fırçala fakat plastik aksama dokunma eritir, akabinde fön makinesiyle 3-5 saniyede tineri tamamen kurut. Anakarttan da şüpheleniyorsan ona da aynı işlemi yap. Sıvı kurusa bile anında bakır üzerinde oksit oluşur, tinerle bu oksitleri gidermiş olacaksın.

Recep Bey.
Arkadaşımız sanırım masa üstü bilgisayardan bahsediyor. Özellikle de belirtmiş kasa diye.
Fırınlama işlemi videoda çok açık anlatılmış. Cevapladım Recep Bey. Siz diz üstü bilgisayar olduğu kanısına nereden vardınız? Ben de bunun cevabını bekliyorum. :)

Konuyu açan arkadaşın daha ilk mesajda sistemini belirtmemesinden varmış olabilir mi? Cezalar kaldırılmıştır. Özür dileriz.

Konuyu açan arkadaşın hesabına ne oldu bilmiyorum ama görür diye cevaplayayım.

Sisteminizi varsa garantiye yollayın. Eğer garanti yoksa fırınlama gibi işlemleri deneyin. Fakat bu ekran kartınızı onarmak yerine daha da bozabilir. Sonradan söylemediler demeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı