Bilgisayara trojan içerikli inen ZIP dosyası zarar vermiş midir?

Will Bettelheim

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, Minecraft'ta oynamak için internetten texture pack indirmek istedim ve YouTube'da biraz araştırma yaptım sonra reklamlı linkler ile 5 10 kuruş kazanmak isteyen bir YouTube kanalının koyduğu linke tıkladım. Reklamlı bir yere attı 5 saniye sonra devam et tuşu çıktı. Neyse sonra hiç görmediğim bir indirme sitesine yönlendirdi. İndirme linkine tıkladım ve texture pack yerine setup.zip diye bir dosya indirdi. İçini açtım baktım ve içinde setup.exe diye bir dosya vardı. Onu görünce bu işte bir terslik olduğu anladım ve kesinlikle setup.exe dosyasını açmadım. Sadece içine bakmak için ZIP dosyasını açtım aradan 1 gün geçti ve Kaspersky tarama yaparken uyarı verdi o setup.zip dosyasında trojan virüsü varmış. Ondan sonra dosyayı sildim ve Kaspersky ile tarama yaptım herhangi bir şey çıkmadı fakat yine de bir şey olmuş mudur? Önlem olarak yapabileceğim işlemler var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Minecraft'ta oynamak için internetten texture pack indirmek istedim ve YouTube'da biraz araştırma yaptım sonra reklamlı linkler ile 5 10 kuruş kazanmak isteyen bir YouTube kanalının koyduğu linke tıkladım. Reklamlı bir yere attı 5 saniye sonra devam et tuşu çıktı. Neyse sonra hiç görmediğim bir indirme sitesine yönlendirdi. İndirme linkine tıkladım ve texture pack yerine setup. ZIP diye bir dosya indirdi. İçini açtım baktım ve içinde setup.exe diye bir dosya vardı. Onu görünce bu işte bir terslik olduğu anladım ve kesinlikle setup.exe dosyasını açmadım. Sadece içine bakmak için ZIP dosyasını açtım aradan 1 gün geçti ve Kaspersky tarama yaparken uyarı verdi o setup. ZIP dosyasında trojan virüsü varmış. Ondan sonra dosyayı sildim ve Kaspersky ile tarama yaptım herhangi bir şey çıkmadı fakat yine de bir şey olmuş mudur? Önlem olarak yapabileceğim işlemler var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bildiğim kadarıyla .exe dosyasını açmadığınız sürece virüs bulaşmıyor diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı