Çözüldü Bilgisayara virüs bulaştı ve hiçbir Anti-Virüs programı kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Krath

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyordu. Ekran kartını resetledikten sonra açıldı ekran görev yöneticisine de ulaşamıyordum. Avast'ta otomatik olarak devre dışı kalmış. Hiçbir zaman böyle bir şey olmazdı F. Orumlarda gezdim herkesin önerdiği Anti-Virüs programlarını indirdim fakat kuramadım. Kurmaya çalıştığımda ekte olan hata meydana geldi. Ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    6,3 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Krath dediğiniz gibi farklı sistemden Windows USB'sini tekrar hazırlayın deneyin. O da işe yaramazsa ortada çok ciddi bir problem söz konusu demektir.
Bence Windows 11'i USB'ye yanlış kurdular USB belleğin hazırlandığı bilgisayarda hazır bir Windows 11 Setup'ı vardı galiba. Setup'ı kendim başka bir bilgisayardan indirip rufuslasam daha iyi olacak bazen ISO dosyaları bozuk olabiliyor.

Hocam BIOS virisüyse geçmiş olsunda ben o siteden eski PC'me CS 1.6 indiriyordum hep hiçbir şey de olmuyordu (artık farklı bir Client kullanan yerden indiriyorum)

Bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyordu. Ekran kartını resetledikten sonra açıldı ekran görev yöneticisine de ulaşamıyordum. Avast'ta otomatik olarak devre dışı kalmış. Hiçbir zaman böyle bir şey olmazdı F. Orumlarda gezdim herkesin önerdiği Anti-Virüs programlarını indirdim fakat kuramadım. Kurmaya çalıştığımda ekte olan hata meydana geldi. Ne yapmam lazım?
Hocam merhabalar öncelikle zamanim az oldugundan simdilik tam bir sey diyemiyorum konuyu da tam okuyamadım, sanırım Kaspersky denemissiniz olmamis virus resmen Windowsu ele gecirmis. Rootkit bile olabilir. Boyle virusleri neredeyse 2014 den beri gormuyordum oncelikle KESİNLİKLE Secure Boot acin Rootkit ise cok pis bela olur sisteminize ardindan eğer yapabilirseniz baska bir bilgisayardan ESET Sysrescue indirip deneyin fakat virüs System32 de sistem dosyasina da bulastigindan temizleyebilecegini düşünmüyorum Temiz Kurulum yapip Secure Boot açın onceliginiz bu olsun simdi mesgulum maalesef eve gelince bakacagim hocam.

Hocam BIOS virisüyse geçmiş olsunda ben o siteden eski PC'me CS 1.6 indiriyordum hep hiçbir şey de olmuyordu (artık farklı bir Client kullanan yerden indiriyorum)
Hocam TPM, Secure Boot gibi faktorleri acarsa bios virüsü de olsa bir tik onune gecebilir birde ESET de denenmeli BİOS virüslerini bulabiliyor cunku.

Hocam merhaba öncelikle zamanim az oldugundan simdilik tam bir şey diyemiyorum konuyu da tam okuyamadım, sanırım Kaspersky denemissiniz olmamis virus resmen Windows'u ele gecirmis. Rootkit bile olabilir. Boyle virusleri neredeyse 2014'ten beri gormuyordum oncelikle KESİNLİKLE Secure Boot acin Rootkit ise cok pis bela olur sisteminize ardindan eğer yapabilirseniz baska bir bilgisayardan ESET Sysrescue indirip deneyin fakat virüs System32 de sistem dosyasina da bulastigindan temizleyebilecegini düşünmüyorum Temiz Kurulum yapip Secure Boot açın onceliginiz bu olsun simdi mesgulum maalesef eve gelince bakacagim hocam.

Hocam TPM, Secure Boot gibi faktorleri acarsa BIOS virüsü de olsa bir tik onune gecebilir bir de ESET de denenmeli BIOS virüslerini bulabiliyor cunku.

Temiz kuruluma engel oluyor galiba virüs.

Temiz kuruluma engel oluyor galiba virüs.
Gedik öyle bir virüs yok gibi bir sey oyle diyeyim size, çok nadir bulaşma olasılığı belki USB de falan sorun olabilir eğer TPM ve Secure Boot da aciksa cidden inanilmaz yani. Lutfen ESET Sysrescue deneyin eger hala kurulum yapilmazsa USB de yada Bilgisayarda bir sıkıntı olabilir USB degistirin farklı bir Windows sürümü kurmaya çalışın.

Hocam eğer acmadisyaniz TPM ve Secure Boot kesinlikle açın zira virüs rootkit vb. UEFİ/BİOS ortamında barinabilen bir zararlı olabilir lütfen TPM ve Secure Boot açın ardından ESET Sysrescue ile UEFİ BİOS ortamini ve tüm bilgisayarı taratın

@Krath dediğiniz gibi farklı sistemden Windows USB'sini tekrar hazırlayın deneyin. O da işe yaramazsa ortada çok ciddi bir problem söz konusu demektir.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı