Bilgisayara virüs bulaştıktan sonra ne yapılmalı?

İnterneti kes. Offline olarak tarama yap. Malwarebytes'de olacaktı offline scanner bir bakın derim.
İnterneti kesin adam gidecektir zaten otomatikmen sonra indirirsiniz. Veya bluetooth ile dosya paylaşımı yaparak da indirebilirsiniz interneti açmaktan korkuyorsanız.

Güçlü güvenlik yazılımı (windows defender dışında) kullanmayıp sonra buraya gelip virüs bulaştı ne yapmam lazım diye konu açmaları bir tek bana mı tuhaf geliyor? Ha varda bulaştıysa birşey diyemem. Sana bootable bir güvenlik tarayıcı lazım windows kapalı iken.

İnternet bağlantısını kesip telefonunuzdan Malwarebytes offline installer yükleyerek PC'ye atın. Kurduktan sonra taramanızı yapıp bilgisayarı yeniden başlatın. CCleaner ile en sonunda temizlik yapmanızı tavsiye ederim. (İnternet bağlantınızı kestiğiniz andan itibaren RAT virüsü kontrolü kaybeder, offline etkisi yoksa)
Tamam bi 5dk sonra görüşürüz deniyecem.

İnternet bağlantısını kesip telefonunuzdan Malwarebytes offline installer yükleyerek PC'ye atın. Kurduktan sonra taramanızı yapıp bilgisayarı yeniden başlatın. CCleaner ile en sonunda temizlik yapmanızı tavsiye ederim. (İnternet bağlantınızı kestiğiniz andan itibaren RAT virüsü kontrolü kaybeder, offline etkisi yoksa)
CCleaner yerine Wise Disk Cleaner - Free Disk Cleanup and Defrag Tool bu programı da kullanabilirsiniz ancak temizliğe gerek olacağını sanmıyorum Malwarebytes tarayıp sildikten sonra.

Hocam sorun çözüldü.wifi kapattım durdu ama adam klavye ve mouse'u yok etmiş resmen sistem dosyasını falan ellemiş biraz.Oyunlar falan yok gitti😓 indirdiğim eklentiden geçmiş virüs.sistemi rebootladım sistem dosyalarını silmiş bizim şahıs.Evde kablolu klavye varmış iyi ki hiçbirşey yapamazmışım adınıda öğrendim IP adresiyle.Destek için sağolun.Diyecek bişey kalmadı son birşey kaldı ama konu başlığını ben şu yapmıştım:"Bilgisayarıma korsan girdi ne yapmalıyım" yapmıştım.Admin arkadaş benim yerime değiştirmiş rapor atıcaktım.Lütfen böyle birşey olursa bana yardım edin.Sizlerin desteği bana ilaç gibi geliyor sorn çözülmüştür😎

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı