Bilgisayara virüs girdikten sonra ne yapmalı?

Bilgisayarıma bir şekilde virüs girdi ve bir anda Valorant ve EA'dan e-posta değişikliği bildirimi geldi. EA'yı kurtardım ama Valorant'a ticket attım daha gelmedi ve Kaspersky'den 5-6 kere antivirüs taraması yapıp sildim virüsleri ama hala devam ediyor. Sürekli yeni çıkıyor son çare format mı başka çare var mı?

ESET ile tam tarama yapın.

İnterneti kesse de bulaşan tip virüs yanlış bilmiyorsam yedek cihaza da bulaşabilir. Worm falan da varsa. Ek risk.
Güvenli modda çalıştırılmalı zaten. İnternet yokken en azından o anlık herhangi bir hesaba zarar gelemez. Bu, eğer verileri çok önemliyse yapması gereken bir şey. Güvenli modda sadece gerekli sistem processleri çalışır.

Direkt fomat onermeniz sacma. MBAM Ve Emsisoft ile taratin ve baska bi cihazdan hesaplarinizin sifresini degistirin, Dedigim programlar bisey bulamazsa ESET Online Scanner ile tarayin.

@winball501 @Fıratt10 @Mucize Kartal

Bu aralar Kaspersky kullanip da virus yiyenlerin sayisi da artti.
2019-2020-2021 dönemi kaspersky'ın antivirüs piyasasında tam olarak imparatorluğunu ilan ettiği yıllardı. Artık o yıllardan eser kalmadı maalesef.

Halihazırda kaspersky kullanan kişiler memnunsa kullanmaya devam edebilir. Antivirüs alacaklar ise eset ya da bitdefender kullanabilir.

Arkadaşlar şöyle bir belirsizlik var ki arkadaşın Kaspersky sistemde hali hazırda mevcutken mi bu virüsü yediği ya da yedikten sonra mı Kaspersky'ı indirdiğini bilmiyoruz. Kaspersky ile taradığında bulduğunu ama sürekli yenisinin çıktığını söylemiş yani sürekli kendini çoğaltıyor olabilir. Belki de Kaspersky'ın gerçek zamanlı koruması ilk başta olsaydı bu virüsü engelleyecekti?

2019-2020-2021 dönemi kaspersky'ın antivirüs piyasasında tam olarak imparatorluğunu ilan ettiği yıllardı. Artık o yıllardan eser kalmadı maalesef.

Halihazırda kaspersky kullanan kişiler memnunsa kullanmaya devam edebilir. Antivirüs alacaklar ise eset ya da bitdefender kullanabilir.
Ben açıkçası güvenemiyorum. Para da vermek istemiyorum bunlara.
Arkadaşlar şöyle bir belirsizlik var ki arkadaşın Kaspersky sistemde hali hazırda mevcutken mi bu virüsü yediği ya da yedikten sonra mı Kaspersky'ı indirdiğini bilmiyoruz. Kaspersky ile taradığında bulduğunu ama sürekli yenisinin çıktığını söylemiş yani sürekli kendini çoğaltıyor olabilir. Belki de Kaspersky'ın gerçek zamanlı koruması ilk başta olsaydı bu virüsü engelleyecekti?
Motoru o kadar güçlü değil artık eski kaspersky değil maalesef.

Evet bu konuya deginecektim ben de.

Boşuna riske girmeye gerek yok. Format atmadan da çözülebilir mi? Belki evet. Ama en azından için rahat olur. Antivirüs'ün temel amacı virüsü sisteme girmeden önce yakalamaktır. Nasıl bir malware olduğunu bilmiyoruz. Sistemde kalıcılık sağlamak için onlarca, yüzlerce metod var. SSH servisi kurup saldırganla aynı VPN ağına sokan malware bile gördüm. Mesela bu tamamen meşru bir olay. Antivirüs buna karışmaz bile.
Biz antivirus yazilimi onermiyoruz zaten anti malware oneriyoruz 2 si ayni sey degil, ama antivirus kurup taratmak konusun da size katiliyorum biraz ama bizim onerdigimiz yazilimlar temizlik uzerine odaklanmis yazilimlar oldugundan antivirus yazilimindan daha iyi temizliyor.

Antivirus koruma odaklidir.

Anti Malware antivirusu destekleyici ve temizlik odaklidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı