Bilgisayarcıya sistem iade edilirse ayıp olur mu?

alicnayddn

Centipat
Katılım
10 Kasım 2020
Mesajlar
394
Merhaba. Sistem sabah gelecek ama piyasa fiyatının 1K üstüne gelecek. Adam bilgisayarcı. O da "Penta Bilgisayar dediği bir yerden getirtti. Yarın kursa sistemi, 1-2 gün sonra beğenmediğimi söylesem. Bir tanıdık daha var ona sabah mesaj atacağım. O düzgün fiyat çekerse iade edeceğim.
Ayıp olmaz değil mi? Normal bir durum bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sistem sabah gelecek ama piyasa fiyatının 1K üstüne gelecek. Adam bilgisayarcı. O da "Penta bilgisayar dediği bir yerden getirtti. Yarın kursa sistemi, 1-2 gün sonra beğenmediğimi söylesem. Bir tanıdık daha var ona sabah mesaj atacağım. O düzgün fiyat çekerse iade edeceğim.
Ayıp olmaz değil mi? Normal bir durum bence.

Sistemi toplamadan iade ettirirseniz daha iyi olur. Hem paketler açılmamış olur kolayca iade edilir. Kimse de zarara ve ekstra bir uğraşa girmiş olmaz.

PC birleşenlerinde kullandıktan sonra bir sorun yoksa iade etmesi zor diyebiliyorum iade ve değişim için sorun olmalı.
 
Son düzenleme:
Merhaba.Ben soruyu soran benim.Adam internetten şehir dışından getirtti sistemi.Testini falan yapmışlar onlar.ŞİMDİ iade hakkım yok mudur test yapıldığı için?
 
Öncelikle direkt elden alındığı için alabileceğini düşünmüyorum. Ürünlerin kutusu açılmış, kurulumu yapılmış ve kullanılmış olacak. Artı adam o kadar uğraşmış olacak. Şahsen ben olsam geri almazdım.

Konuşursun, durumu anlatırsın alabilecek durumdaysa alır. Almadığı için ben pek hak iddia edebileceğini düşünmüyorum çünkü adamın elinde kalacak bütün parçalar.

Araştırma işini iş bitince değil, başlamadan daha önce araştırmanız gerekiyordu.
 
Etik olarak doğru olmaz. Siz ne kadar kendinizi düşünüyorsanız o da, o kadar kendini düşüneceğinden doğru olmaz. Sonuçta size yalan söylemedi, uçuyor kaçıyor demediyse. Dediyse ve söylediği şeyleri yapmıyorsa performans olarak kafasına bile atsanız sorun olmaz.
 
Babam çok baskıcı,kalın kafalı biri.Hiç farklı bir yer aklıma gelmedi,düşünmedim.Farklı fikirde olsam da söylemem babama zaten.Giren ona girdi sıkıntı yok.Bir de ben youtuberim fakat pcden videoediti yapmadım hiç.Ryzen 3 3100 ile rahatça sıkıntısız kullanabilir miyim?
R5 2600 yapacaktık işlemciyi.Adam 500 600 fiyat koydu.Ne diyeyim ki.Aynı sistem teknobiyotikte 4160 tl.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı