Bilgisayarda 2. ekran kartı aktif görünmüyor

erenxic

Centipat
Daha fazla  
1704455979478.png

Var mı çözümü?

Hocam 2 ekran kartım var 1 tanesi gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
kimi bilgisayarlarda bios'tan da yapılıyor bu iş.
nvidia uygulaması (genelde sağ alt köşede imge olarak durur eğer yüklenmişse), ordan hangi programı hangi ekran kartı ile açacağını tanımlyabiliyorsun.

Geç Cevap Yüzünden Özür Dilerim.
Eki Görüntüle 2076989
Windows 10 İşletim Sistemim
Laptop Kullanıyorum @canysf
Laptoplarda 2 adet GPU şöyle bulunur. Birisi işlemci içerisinde entegre görüntü birimidir. Tasarruf amaçlı ve web kullanımı vb. için kullanılmak için tasarlanmıştır.

Diğeri ise bildiğimiz harici, masaüstü modellere göre kırpılmış, oyun vb. durumlar için tasarlanmış GPU'dur.

Bu durumda ilk bahsetmiş olduğum, CPU içerisine entegre olan APU tipi işlemcilerin içerisindeki GPU birimi, harici GPU ile birleşmediği gibi. GPU devreye girdiğinde APU kendisini devre dışı bırakır. Yani aynı anda birleştirme gibi bir durum söz konusu değildir.

Umarım yardımcı olmuştur. İyi sosyaller.

Laptoplarda 2 adet GPU şöyle bulunur. Birisi işlemci içerisinde entegre görüntü birimidir? Tasarruf amaçlı ve web kullanımı vb. için kullanılmak için tasarlanmıştır.

Diğeri ise bildiğimiz harici, masaüstü modellere göre kırpılmış, oyun vb. durumlar için tasarlanmış GPU'dur.

Bu durumda ilk bahsetmiş olduğum, CPU içerisine entegre olan APU tipi işlemcilerin içerisindeki GPU birimi, harici GPU ile birleşmediği gibi. GPU devreye girdiğinde APU kendisini devre dışı bırakır. Yani aynı anda birleştirme gibi bir durum söz konusu değildir.

Umarım yardımcı olmuştur. İyi sosyaller.

Hocam amacım aynı anda ikisini çalıştırmak değil zaten. Amacım güçlü olan GPU'yu seçmek fakat görseldende gördüğünüz gibi tek GPU gözüküyor.

Hocam amacım aynı anda ikisini çalıştırmak değil zaten. Amacım güçlü olan GPU'yu seçmek fakat görseldende gördüğünüz gibi tek GPU gözüküyor.
İkisini aynı anda devreye sokmak istiyorsun gibi bir anlam çıkardım.

AMD Radeon Software üzerinden yapman gerekli.

Muhtemelen şu video işini görecektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı