Bilgisayarda ani ekran kararması

mstrikeout

Decipat
Makaleler
1
Yer
United Kingdom
Merhaba,

İlk defa karşılaştığım hatayı söyleyip çözümü soracağım. Bu sabah bilgisayarın fanını kısmıştım dersteyim diye. Oyun oynarken de unutkanlığımdan açmayı unuttum. Haliyle ısındı. Akşama doğru oyun oynarken ekran bir anda gitti. Ses geliyordu ve bilgisayar çalışıyordu. Ancak ekran gitmişti. Bilgisayarı güç düğmesinden kapatmak zorunda kaldım. Açmaya çalışırken açılmadığını fark ettim. Tüm kabloları söktüm ve güç düğmesine biraz uzun basılı tuttum ve açıldı. Isındığından olabileceğini düşündüm. Termal macun uzun süredir yenilenmediğinden ve fan çalışmadığından yüksek ısından dolayı ekran kartının kapandığını düşündüm. (doğruluğunu bilmiyorum.) Her şey sıkıntısız devam ederken yine oyun sırasında ekran gitti. 5-6 saniye sonra geldi ve şu an hala normal bir şekilde kullanabiliyorum.

Böyle bir sorunu tekrar yaşayacağımdan emin değilim veya bilgisayarın bir sorunu olduğundan da emin değilim. Isıdan dolayı mı kapanmış olabilir yoksa başka bir sebep olabilir mi? Desteğinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba bu konuyu ben de gördüm galiba aynısı.

Galiba bu konuyu ben de gördüm galiba aynısı.

Hayır, benim ekranım tamamen gitti. Başlık düzenlenmiş, o yüzden öyle gözüküyor.

Hayır, benim ekranım tamamen gitti. Başlık düzenlenmiş, o yüzden öyle gözüküyor.

Laptopsa eğer LCD panel değiştir ama masaüstüyse ekran kartı ya da monitör ile alakalı olabilir.

Artı -1 Eksi
İşlemci veya ekran kartı fazla sıcaklık olunca sistem kendisi kapatabilme gibi özelliklerini bulanabilir. Bu yüzden direkt sistem kapanabilir. Bu yüzden olma olasılığı var.

Bu arada dediğim fazla sıcaklık 95 derece gibi sıcaklıklar olacak.

Laptopsa eğer LCD panel değiştir ama masaüstüyse ekran kartı ya da monitör ile alakalı olabilir.
Hocam sorunun ne olduğunu bile bilmiyoruz ve o kadar mal olacak bir panel değişimi yapamam.

İşlemci veya ekran kartı fazla sıcaklık olunca sistem kendisi kapatabilme gibi özelliklerini bulanabilir. Bu yüzden direkt sistem kapanabilir. Bu yüzden olma olasılığı var.

Bu arada dediğim fazla sıcaklık 95 derece gibi sıcaklıklar olacak.
Sıcaklığı bilmiyorum ama yüksek bir sıcaklık olduğuna eminim. Unutkanlık yapmayıp fanı sürekli açık tutmak gerek sanırım.

Hocam sorunun ne olduğunu bile bilmiyoruz ve o kadar mal olacak bir panel değişimi yapamam.

Sıcaklığı bilmiyorum ama yüksek bir sıcaklık olduğuna eminim. Unutkanlık yapmayıp fanı sürekli açık tutmak gerek sanırım.

Ekran görüntü video atar mısın?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı