Bilgisayarda çok oyun oynamak bilgisayarı bozar mı?

Zaman herşeyin ilacı olduğu kadar zehiridir de. İster istemez sıkıntı olur hem sizde hem de bilgisayarda. Bilgisayar onun için üretiliyor yani daha fazla dayanır normal bir şeye göre. Ama siz değilsiniz. O kadar saat hayatını bundan kazanan Twitch yayıncıları yapıyor bunları. O kadarı normal birine zarar.
 
Bilgisayar kullanıma bağlı olarak zamanla ömrünü doldurabilir ama buna çok takılmanıza gerek yok. Size kendi sağlığınızı düşünmenizi tavsiye ederim. Uzun süre bilgisayar başında oturmak ileriye dönük sorunlara yol açabilir.
 
"Bilgisayar günde 10-13 saat arası açık kalıyor. Full oyun oynanıyor parçaların ömrü azalır mı? Ya da bozulur mu?"
İstersen 24 saat işlem yaptırabilirsin, bozulmaz. Benim PC sadece elektrikler kesildiği zaman kapanıyor. Tabii gerekli bakımı ihmal etmemek önemli. "10-13 saat PC başında durmak sağlığına zarar verir diyenler var". Ne işlem yaptığına ve ne kadar yorulduğuna bağlı. Ben hep PC başındayım yıllardır ve sağlık sorunum yok. O kadar uzun süre sıkılmadan oyun oynayabilmek bence başarı gerçekten.
 
Bozulmaz, bilgisayarların ömrü çalışmak zaten ha oyun oynamışsınız ha iş yükü bindirmişsiniz ha render yapmışsınız ha sosyal medyada dolaşmışsınız farketmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı