Bilgisayarda fan hızı nasıl azaltılır?

yahya6533

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim PC'de fan sesi çok fazla ve ders çalışırken bana engel oluyor, bunu nasıl azaltırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar anakarta mı bağlı?

Bilmiyorum nasıl anlarız.
Hocam hangi fan ses yaptığını biliyor musunuz?
Hangi fan ses yapıyorsa kablosunu takip edin eğer anakarta takılıysa anakarta bağlıdır. Eğer güç kaynağından gelen kabloya takılıysa güç kaynağına bağlıdır.

Laptop kullanıyorsan kullandığın markanın fan kontrol edebilen bir programının olup/olmadığına bak, masaüstü kullanıyorsan bilgisayarı başlattığında BIOS menüsüne girip
''donanım izleme'' ya da ''gelişmiş ayarlar'' gibi seçeneklerden ( anakartınıza göre farklılık gösteriyor) fan hızı kontrol seçeneğini bulup buradan kendinize bir profil oluşturarak kaç derecede kaç RPM fan hızı istediğini değiştirebilirsin.

Arkadaşlar benim PC'de fan sesi çok fazla ve ders çalışırken bana engel oluyor, bunu nasıl azaltırım?
HwMonitor gibi uygulamalar ile sıcaklığa bak. Eğer sıcak ise biz de fanı azaltırsak olmaz. Fan Control gibi uygulamalar ile PWM fanlarda hız ayarlanabilir.

hangi değerler yapmalıyım ben pek anlamam da

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    14,1 KB · Görüntüleme: 25
Ekran kartınız var mı? İşlemci sıcaklığı normal olduğu için sessiz çalışır (bozuk değilse).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…