Fanlar anakarta mı bağlı?
Hocam hangi fan ses yaptığını biliyor musunuz?Bilmiyorum nasıl anlarız.
HwMonitor gibi uygulamalar ile sıcaklığa bak. Eğer sıcak ise biz de fanı azaltırsak olmaz. Fan Control gibi uygulamalar ile PWM fanlarda hız ayarlanabilir.Arkadaşlar benim PC'de fan sesi çok fazla ve ders çalışırken bana engel oluyor, bunu nasıl azaltırım?
hangi değerler yapmalıyım ben pek anlamam daLaptop kullanıyorsan kullandığın markanın fan kontrol edebilen bir programının olup/olmadığına bak, masaüstü kullanıyorsan bilgisayarı başlattığında BIOS menüsüne girip
''donanım izleme'' ya da ''gelişmiş ayarlar'' gibi seçeneklerden ( anakartınıza göre farklılık gösteriyor) fan hızı kontrol seçeneğini bulup buradan kendinize bir profil oluşturarak kaç derecede kaç RPM fan hızı istediğini değiştirebilirsin.
Benim yazdıklarımı okudun mu?hangi değerler yapmalıyım ben pek anlamam da
böyle gösteriyorHwMonitor gibi uygulamalar ile sıcaklığa bak. Eğer sıcak ise biz de fanı azaltırsak olmaz. Fan Control gibi uygulamalar ile PWM fanlarda hız ayarlanabilir.
şimdi gördüm İNŞALLAH bulurum nereden geldiğiniBenim yazdıklarımı okudun mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.