Bilgisayarda fiber internet hızı 90 megabiti geçmiyor

sinezorro

Kilopat
İyi geceler. Bugün ilk kez fiber kurulum yapıldı, servis sağlayıcı yeni modem falan getirip kurulum yaptı. Telefondan hız testi yapınca hızım 800 megabitlerde ancak bilgisayarda kablolu bağlantı yapınca 90 megabiti asla geçmiyor. Aynı şekilde bilgisayarın Wi-Fi'si ile de 50 megabit hız alıyorum. Akşam saatlerinde Ethernet driver'ı indirdim ve sorun çözülmüştü, hız PC'de 850/900 megabitlere gelmişti. Şimdi kendiliğinden yine 90'a gelmiş durumda. Aynı indirdiğim driver'ı tekrar kurdum, olmadı. Kaldırıp tekrar kurdum, yine olmadı. Ne yapmam lazım? Düzelen bir sorun tekrar çıktı ve driver'ı bu kez kaldırıp yüklesem bile düzelmiyor. Telefondan kontrol ediyorum, orada yine yüksek Wi-Fi'den.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi geceler. Bugün ilk kez fiber kurulum yapıldı, servis sağlayıcı yeni modem falan getirip kurulum yaptı. Telefondan hız testi yapınca hızım 800 megabitlerde ancak bilgisayarda kablolu bağlantı yapınca 90 megabiti asla geçmiyor. Aynı şekilde bilgisayarın Wi-Fi'si ile de 50 megabit hız alıyorum. Akşam saatlerinde Ethernet Driver'ı indirdim ve sorun çözülmüştü, hız PC'de 850/900 megabitlere gelmişti. Şimdi kendiliğinden yine 90'a gelmiş durumda. Aynı indirdiğim Driver'ı tekrar kurdum, olmadı. Kaldırıp tekrar kurdum, yine olmadı. Ne yapmam lazım? Düzelen bir sorun tekrar çıktı ve Driver'ı bu kez kaldırıp yüklesem bile düzelmiyor. Telefondan kontrol ediyorum, orada yine yüksek Wi-Fi'den.

Aygıt yöneticisi>ethernet>gelişmiş>speed duplex>1 Gbps olarak ayarlayın.

Evet onu buldum. Hız ve İkili diye bir şey var kastettiğiniz o mu?
Hız ve İkili yazan yerde otomatik görüşme yazıyordu. Onu 1.0 gbps tam ikili yaptım ancak hala 90 megabit oluyor. Bu ayarı değiştirince anlık bir internet bağlantısı gidpi hemen geri geldi.
Hız testinde ise aynı sonucu alıyorum 90 megabit.

Hız ve İkili yazan yerde otomatik görüşme yazıyordu. Onu 1.0 Gbps tam ikili yaptım ancak hala 90 megabit oluyor. Bu ayarı değiştirince anlık bir internet bağlantısı gidpi hemen geri geldi.
Hız testinde ise aynı sonucu alıyorum 90 megabit.

Kabloda problem olabilir.

Kabloda problem olsaydı driver güncelledikten sonra 800'lere hız gelir miydi? Bugün saatlerce 800'lerde kullandım internetin hızını sonra PC'yi uyku moduna alıp 3-4 saat uyumuştum tesadüfen oyunda paket kaybı yaşayınca hız testi yaptım sonucu gördüm.

Kablo kalitesiz veya sorunlu ise ondan olabilir. Ethernet sürücüsünü nereden kuruyorsun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı