Bilgisayarda görüntü gidiyor

Makaleler
3
Arkadaşlar bazen görüntü gidiyor. 1 saatte olabiliyor 10 dakika da. Şimdi ben ekran kartını FurMark üzerinden kontrol ettim sıkıntı olmadı. RAM kontrolü yaptım. Memtest üzerinden bir hata bulamadı. Haftalardır şunun çözümünü arıyorum maalesef. Bilgisayarı kendim topladım. İlk başta böyle bir sorun yoktu bir noktadan sonra başıma geldi. Sıcaklık değerleri de normal.

Sorunun aynısını bizzat yaşamış birisi olarak konuşayım. Benim sorunum format atınca düzeliyordu. Ama formattan birkaç gün sonra sorun tekrar oluşuyordu. Sonra o kadar sık olmaya başladı ki ekranı bile göremez oldum kapanmaktan. Sorunu ise monitörü değil de televizyonu bağlayarak çözebiliyordum. Temiz format attım. Sıkıntı çıkmadı uzun bir süre. Sonra sistemi sattım. Format ile düzeldiği için işletim sisteminde sıkıntı olabilir. Veya depolama biriminde arıza olabilir. Belki de monitör ile sıkıntısı vardır.

Sorunun aynısını bizzat yaşamış birisi olarak konuşayım. Benim sorunum format atınca düzeliyordu. Ama formattan birkaç gün sonra sorun tekrar oluşuyordu. Sonra o kadar sık olmaya başladı ki ekranı bile göremez oldum kapanmaktan. Sorunu ise monitörü değil de televizyonu bağlayarak çözebiliyordum. Temiz format attım. Sıkıntı çıkmadı uzun bir süre. Sonra sistemi sattım. Format ile düzeldiği için işletim sisteminde sıkıntı olabilir. Veya depolama biriminde arıza olabilir. Belki de monitör ile sıkıntısı vardır.

Net bir çözüme ulaşamamıştım kısaca. Sistemi satarak sorunu çözmüştüm.

Net bir çözüme ulaşamamıştım kısaca. Sistemi satarak sorunu çözmüştüm.

Şimdi bilgisayar çalışmıyor direk. Sanırım bilgisayarcı yolu gözüktü.

Anakartınız nedir? Bakıp bildireyim.@Abdullah_Kadir
B550M-DS3H

CLR_CMOS yazan yer.
2023-02-12_01-27-53.png

Pili sökmeden oradaki iki pin arasına bir tornavida değdirin. 5 sn sonra çekin.

Ekran kartı o kısmı kapatıyor bayağı gündüz bakayım daha rahat olur.

Bilgisayarcıya götürdüm bugün haber bekliyorum.

Güncelleme: Aldım bugün bilgisayarı bilgisayarcı dedi ki ben taktım çalıştı dedi. Şu an evde denedim açıldı. Bakalım bir süre sonra yine siyah ekran verecek mi benim aklım sırrım ermedi bu işe anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı