Bilgisayarda harici ekran kartı nasıl kullanılır?

kagan01

Hectopat
Bilgisayarda i7 10750H 1650 Ti var. CS:GO'da en fazla 120 FPS'i gördüm aşırı derecede kasıyordu. Ekran kartı kullanımına baktığımda ise Intel UHD'yi yüzde 30 kullanıyor, normal ekran kartını yüzde 4-5 arası kullanıyor. Ayrıca işlemci de az performansta çalışıyor yani az GHz veriyor. Sorunun çözümü nedir bu UHD'den kurtulmak istiyorum ve işlemcinin performansını arttırmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Denetim Masası üzerinden elle ayarlayabilirsiniz. Normalde de NVIDIA ile çalışması gerekiyor. MUX switch olmadığından ve ekran entegre grafiğe bağlı olduğundan UHD'ye yük binmesi normal. İşlemci sıcaklığı nasıl? 120FPS görmeniz normal değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarda i7 10750H 1650 Ti var. CS:GO'da en fazla 120 FPS'i gördüm aşırı derecede kasıyordu. Ekran kartı kullanımına baktığımda ise Intel UHD'yi yüzde 30 kullanıyor, normal ekran kartını yüzde 4-5 arası kullanıyor. Ayrıca işlemci de az performansta çalışıyor yani az GHz veriyor. Sorunun çözümü nedir bu UHD'den kurtulmak istiyorum ve işlemcinin performansını arttırmak istiyorum.

HDMI ile başka monitöre bağlayıp UHD'yi devre dışı bırakabilirsin veya cihazında MUX Switch varsa onu kullanarak UHD'yi devre dışı bırakabilirsin. Ekran kartı takmak istiyorsan Wi-Fi kartına görüşürüz diyeceksin. Veya anakart değiştirebilirsin.

NVIDIA Denetim Masası üzerinden elle ayarlayabilirsiniz. Normalde de NVIDIA ile çalışması gerekiyor. MUX switch olmadığından ve ekran entegre grafiğe bağlı olduğundan UHD'ye yük binmesi normal. İşlemci sıcaklığı nasıl? 120FPS görmeniz normal değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler video için daha sadece 1 oyun yüklü olduğu için bakamıyorum işlemci sıcaklığına MSI afterburner çalışmıyor CSGO'da. Ama görünen o ki çok sıcak değil yani bilgisayar ses bile çıkarmıyor kendini kullanmıyor hissediyorum.

• Intel + NVIDIA sistemlerde NVIDIA zaten otomatik devreye girer oyunlarda.
  • Bu tür orta seviye sistemlerde UHD kapatılamaz zira MUX Switch yoktur.
  • Ben oyunun zaten NVIDIA ile çalıştığını düşünüyorum. Emin olmak için:

• Intel + NVIDIA sistemlerde NVIDIA zaten otomatik devreye girer oyunlarda.
  • Bu tür orta seviye sistemlerde UHD kapatılamaz zira MUX Switch yoktur.
  • Ben oyunun zaten NVIDIA ile çalıştığını düşünüyorum. Emin olmak için:

Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı