Çözüldü Bilgisayarda kendi kendine görüntü gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gapirkont

Kilopat
RAM
8+8 16GB G.Skill 3200MHz
SSD veya HDD modeli
1TB Kioxia Exceria Plus M.2 / 1TB HDD
Ekran kartı
6700XT Sapphire Nitro+
Anakart
H610M-K D4
İşlemci
i3 12100f
FurMark testinde vs. hiçbir sorun yok, defalarca OCCT ve FurMark ile yük testlerine soktum hiçbir sıkıntı olmadı. Bazen oyundayken, bazense masaüstündeyken siyah ekran oluyor, düğmeden kapatıp açmam gerekiyor. Bunu yaptığımda da ekran kartının sürücüsü silinmiş oluyor. Düne kadar sadece CS oynarken oluyordu, GTA 5, RDR2 gibi daha ağır oyunları oynarken olmuyordu ancak az önce GTA 5 oynarken de aynı şeyi yaşadım. Sonrasında masaüstünde de oldu. DDU ile ekran kartı sürücüsünü temizleyip geri kurdum, Windows Update'i de duraklattım. Yani sürücü çakışması gibi bir şey olacağını çok sanmıyorum. Sorun neden kaynaklanıyor? Olabilir, nasıl çözebilirim?
@Marix

Son düzenleme:
Çözüm
BIOS Update et, emin değilse sürümü belirt kontrol edeyim.
Oyun içi sıcaklık değerleri ne alemde? Sürücü dediğin gibi otomatik silindikten sonra aygıt yöneticisinde ekran kartına çift tıklayıp oradan da sürücü kısmından görsel yolla.

Hocam garip bir şekilde ekran kartının güç kablolarının yerini değiştirdikten sonra sorun çözüldü, iki gündür hiç kapanmadı. Sorunun ne olduğunu, kabloların yerini değiştirince neden düzeldiği hakkında hiçbir fikrim yok.
Hocam, tüm güncellemeleri gerçekten yaptığınızdan emin misiniz? Eğer yaptıysanız ve hala ekranınızda siyah ekran gibi bir sorun devam ediyorsa, sorun monitörünüzden veya donanım bileşenlerinizden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, ekran kartı ile işlemci arasındaki uyumsuzluk da söz konusu olabilir. Eğer sisteminizi aşırı zorlayan bir işlem veya oyun çalıştırıyorsanız, bu iki bileşen arasında darboğaz meydana gelebilir. Bu, başlangıçta belirgin olmasa da, zamanla ekran kartınızda kalıcı hasarlara yol açabilir. Eğer monitörünüzde bir sorun olmadığından eminseniz ve tüm güncellemeleri doğru şekilde yaptıysanız, o zaman sorun işlemci ve ekran kartınız arasında olabilir.

Hocam, tüm güncellemeleri gerçekten yaptığınızdan emin misiniz? Eğer yaptıysanız ve hala ekranınızda siyah ekran gibi bir sorun devam ediyorsa, sorun monitörünüzden veya donanım bileşenlerinizden kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, ekran kartı ile işlemci arasındaki uyumsuzluk da söz konusu olabilir. Eğer sisteminizi aşırı zorlayan bir işlem veya oyun çalıştırıyorsanız, bu iki bileşen arasında darboğaz meydana gelebilir. Bu, başlangıçta belirgin olmasa da, zamanla ekran kartınızda kalıcı hasarlara yol açabilir. Eğer monitörünüzde bir sorun olmadığından eminseniz ve tüm güncellemeleri doğru şekilde yaptıysanız, o zaman sorun işlemci ve ekran kartınız arasında olabilir.

Yaptım hocam güncellemeleri. Monitörle alakalı olduğunu sanmıyorum, öyle olsa neden ekran kartı driverı silinsin ki? Darboğaz yaşadığım oyunlar vardı evet, Cyberpunk gibi ancak darboğazın herhangi bir zararı olacağını düşünmüyorum. Şu an zorlayan oyunları geçtim daha çok zorlamayan oyunlarda ve masaüstünde oluyor bu sorun. GTA 5, RDR2 oynarken o kadar olmuyor mesela, ama CS ve Bussines Tour gibi sistemi zorlamayacak oyunlarda daha çok yaşıyorum. Masaüstünde bile yaşıyorum. Tek temennim sorunun ekran kartından kaynaklanmıyor olması. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum gerçekten ve canımı çok sıkıyor.

Yaptım hocam güncellemeleri. Monitörle alakalı olduğunu sanmıyorum, öyle olsa neden ekran kartı driverı silinsin ki? Darboğaz yaşadığım oyunlar vardı evet, Cyberpunk gibi ancak darboğazın herhangi bir zararı olacağını düşünmüyorum. Şu an zorlayan oyunları geçtim daha çok zorlamayan oyunlarda ve masaüstünde oluyor bu sorun. GTA 5, RDR2 oynarken o kadar olmuyor mesela, ama CS ve Bussines Tour gibi sistemi zorlamayacak oyunlarda daha çok yaşıyorum. Masaüstünde bile yaşıyorum. Tek temennim sorunun ekran kartından kaynaklanmıyor olması. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum gerçekten ve canımı çok sıkıyor.
Hocam, size kesin bir şey söylemek zor çünkü buna benzer sorunlar oldukça yaygın ve her birinin çözümü farklılık gösterebiliyor. Kimi zaman eksik bir güncelleme, kimi zaman ekran kartının arızalanması ya da güç kaynağının yetersiz kalması bu tür problemlere neden olabiliyor. Sizin sisteminize baktığımda, işlemci dışında göze çarpan belirgin bir sorun görünmüyor. Ancak işlemcinin darboğaz yapma olasılığı da düşük. Eğer bu sistemi uzun süredir (örneğin 1-2 yıldır) bu şekilde kullanıyorsanız, ekran kartı zamanla hasar görmüş olabilir işlemciden dolayı, dediğim gibi her ne kadar sorun yaratmasada 1-2 yıllık böyle bir kullanım ekran kartını öldüre bilir. bir tamirciye götürmeniz en iyisi.

Hocam, size kesin bir şey söylemek zor çünkü buna benzer sorunlar oldukça yaygın ve her birinin çözümü farklılık gösterebiliyor. Kimi zaman eksik bir güncelleme, kimi zaman ekran kartının arızalanması ya da güç kaynağının yetersiz kalması bu tür problemlere neden olabiliyor. Sizin sisteminize baktığımda, işlemci dışında göze çarpan belirgin bir sorun görünmüyor. Ancak işlemcinin darboğaz yapma olasılığı da düşük. Eğer bu sistemi uzun süredir (örneğin 1-2 yıldır) bu şekilde kullanıyorsanız, ekran kartı zamanla hasar görmüş olabilir işlemciden dolayı, dediğim gibi her ne kadar sorun yaratmasada 1-2 yıllık böyle bir kullanım ekran kartını öldürebilir. Bir tamirciye götürmeniz en iyisi.

Sistem yaklaşık 3 yıllık, ekran kartını yeni aldım. Ekran kartı işlemciden dolayı neden zarar görsün onu anlayamadım?

Sistem yaklaşık 3 yıllık, ekran kartını yeni aldım. Ekran kartı işlemciden dolayı neden zarar görsün onu anlayamadım?
Ya hocam, şunu şöyle toparlamak gerekirse, darboğazın bilgisayara ciddi zararlar vermediğini söylemeye çalıştım ama ben bile okuduğumda bunu vurgulayamamışım, kusura bakma. Ama bunun da bir etkeni olabilir, öyle düşündüm. Çünkü sizin paylaştığınız bilgilere bakarsak, tek sorunlu gözüken şey ekran kartı ve işlemci arasındaki uyum gibi görünüyor. Onun dışında başka bir şey gözükmüyor veya aklıma gelmiyor. WAT ile veya işlemciyle alakalı bir sorun olabilir, ya da diğer sistem parçalarıyla ilgili. Bence bir tamirciye götürüp kontrol ettirmeniz en doğrusu çünkü neyde hata olduğunu tam olarak anlamak zor. ve tüm testleri yaptığınızı söylüyorsunuz donanım ile alakalı bir sorun olsa beli olurdu.

Son düzenleme:
BIOS update et, emin değilse sürümü belirt kontrol edeyim.
Oyun içi ısı değerleri ne alemde ? Sürücü dediğin gibi otomatik silindikten sonra aygıt yöneticisinde ekran kartına çift tıklayıp oradan da sürücü kısmından görsel yolla.

BIOS Update et, emin değilse sürümü belirt kontrol edeyim.
Oyun içi sıcaklık değerleri ne alemde? Sürücü dediğin gibi otomatik silindikten sonra aygıt yöneticisinde ekran kartına çift tıklayıp oradan da sürücü kısmından görsel yolla.

Hocam garip bir şekilde ekran kartının güç kablolarının yerini değiştirdikten sonra sorun çözüldü, iki gündür hiç kapanmadı. Sorunun ne olduğunu, kabloların yerini değiştirince neden düzeldiği hakkında hiçbir fikrim yok.

Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı