Bilgisayarda kulaklıklar tam çalışmıyor

Khazix

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba okulumdan dolayı 2 aydır evde yoktum, geçen hafta eve geldiğimde bilgisayarın tüm kablolarının sökülmüş ve karışık bir şekilde buldum. Hemen setup'ı kurdum ve oyunlarla girdim ama kulaklığın sol tarafından ses gelmediğini farkettim. Zaten kulaklığım eski ve kötü olduğu için yeni bir kulaklık aldım fakat yeni aldığım kulaklık da aynı şekilde sol taraftan ses gelmiyor. Jack girişini sok çıkar ve biraz oynadığımda ses tamamen kesiliyor ve kulaklıktan cızırtı sesleri geliyor. Bu arada yeni ve eski kulaklıkta başka bir bilgisayara veya telefona takınca sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba okulumdan dolayı 2 aydır evde yoktum, geçen hafta eve geldiğimde bilgisayarın tüm kablolarının sökülmüş ve karışık bir şekilde buldum. Hemen setup'ı kurdum ve oyunlarla girdim ama kulaklığın sol tarafından ses gelmediğini fark ettim. Zaten kulaklığım eski ve kötü olduğu için yeni bir kulaklık aldım fakat yeni aldığım kulaklık da aynı şekilde sol taraftan ses gelmiyor. Jack girişini sok çıkar ve biraz oynadığımda ses tamamen kesiliyor ve kulaklıktan cızırtı sesleri geliyor. Bu arada yeni ve eski kulaklıkta başka bir bilgisayara veya telefona takınca sorunsuz çalışıyor.
Can sıkıcı bir soruna benziyor, neler yapabileceğimize bir bakalım.
2 ay sonra eve döndüğünüzde kabloların sökülmüş ve karışık bir halde olması Jak girişine fazla kuvvet uygulanarak hasar oluşmasına yol açmış olabileceğini gösterir.

Böyle bir durumda ilk olarak sizden ricam aşağıdaki adımları takip ederek olası bir yazılımsal karışıklığın önüne geçmek.
  1. Windows+I kombinasyonu ile Ayarlara girin
  2. Sistem > Ses > Kullandığınız Ses Çıkışı yolunu izleyerek kulaklığınızın ayarlarına girin
  3. Ses Düzeyi ayarının altında Sol Kanal ve Sağ Kanal için iki ayrı ayar bulunur
  4. Bu iki değerin birbirlerine eşit olduğundan emin olun
Bu kontrolü gerçekleştirdiğinizde ve sorun devam ediyorsa bu durumda diğer çözüm yoluna geçelim.

İkinci olarak ise bilgisayarınızın arka tarafında eğer Jak portu bulunuyorsa buradaki port ile sorunun devam edip etmediğini deneyin. Eğer var ise yeşil renk (Line Out) porta takmanız en sağlıklısı olacaktır.

Geri dönüşünüzü bekliyor olacağım, sağlıklı günler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı