Bilgisayarda takılma oluyor ve ekran kartı fanları dönmüyor

rcpcndncr

Decapat
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix 16 GB DDR4 3200 MHz CL16 BL16G32C16U4B
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 2070
İşlemci
Intel Core i5-9400F 2.90 GHz
Herkese iyi günler,

Bilgisayarımda yaşadığım bir takım problemlerden bahsetmek istiyorum. Belki aranızda çözümünü bilen vardır. Öncelikle bilgisayarımda yaşadığım donma sorunundan bahsetmek istiyorum. Ne zaman bir indirme veya yükleme yapsam bilgisayarda kasmalar meydana geliyor. Yükleme veya indirme işlemi devam ederken yaptığım diğer işlemler takılıyor. Bittiğinde ise sorun ortadan kalkıyor. İkinci problem ise ekran kartımın fanının çalışmaması. Bilgisayarımı Vatan Bilgisayar'dan almıştım yaklaşık 3 sene önce. Hazır OEM sistemlerden aldığım için de bağlantılarını vs. yapıp o şekilde satın aldım. Açıkçası kendim de bir şeyleri bozmamak için dokunmam pek fakat bu fan sorununu çözmeye çalışırken şunu fark ettim. Ekran kartının, anakarta bağlantığı kabloları çıkarıp takınca fan çalışıyor, hem de son sürat, fakat bu sefer de ekrana görüntü gelmiyor. Farklı girişleri denedim yine çözüm alamadım. Ekran kartının fanının çalışmaması da aşırı ısınmasına yol açıyor. Bazı oyunlarda kasmalara yol açıyor. Örneğin, FIFA 22 oynarken maç esnasında bir anda görüntü donuyor, taraftar sesleri gelmeye devam ediyor, 10-15 sn sonra görüntü kaldığı yerden devam ediyor. Umarım uzun bir anlatım olmamıştır. Yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Tekrardan herkese iyi günler dilerim.

Hocam benim burada gördüğüm disk hatası. Çünkü siz diski kullandıkça yaşanan bir sorunumuş gibi. Diskiniz test eder misiniz sağlık durumuna bakabilir misiniz ?

CrystalDiskMark kullanabilirsiniz ..

Ekran karti konusunda da fanlari otomatikten manuele çekerseniz max derece ile min dereceyi yazıp en iyi hıza ayarlayıp minimum fan gereksimini de en düşük yaparsanız belki çözülür o konudan emin değilim.

Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. MSI Afterburner ile fan kontrolünü deneyeceğim. Disk testlerini de yaptım. Onları da aşağıda paylaştım. Disk sağlığı konusunda bir ölçü bulamadım, belki o konuda da yardımcı olabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• C (SSD).png
    22,2 KB · Görüntüleme: 35
  • D (HDD).png
    21,2 KB · Görüntüleme: 27
  • E (HDD).png
    21,4 KB · Görüntüleme: 40
500 Gb ssde sorun var hocam 500 olması gereken yer 1 haberiniz olsun. Garantisi varsa beklemeden önemli dosyaları alarak hesaplarınızdan çıkarak gönderin.

Son düzenleme:
500 Gb ssde sorun var hocam 500 olması gereken yer 1 haberiniz olsun. Garantisi varsa beklemeden önemli dosyaları alarak hesaplarınızdan çıkarak gönderin.

Hocam maalesef garantisi bitti. Alternatif bir SSD baksam iyi olacak sanırım, veriler zarar görmeden. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ek olarak MSI Afterburner için önerebileceğiniz bir ayar var mıdır acaba?

Dosya Ekleri

• Afterburner.png
    231,7 KB · Görüntüleme: 42
Bir ayar önerim yok hocam ama iyi gibi duruyor mümkünse 80 dereceyi geçmesin.

Bir ayar önerim yok hocam ama iyi gibi duruyor mümkünse 80 dereceyi geçmesin.
Teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli bilgiler için. İyi günler dilerim

Yeniden rahatsız ediyorum ama FIFA 22'de maç içinde yaşadığım takılma devam etmektedir. Oyunu SSD'den alıp nispeten daha iyi durumda olan HDD diskime taşıdım, fakat yine aynı takılma sorunu devam ediyor. Hatta bu sefer bir maçta 3-4 kere oldu. RAM'lerden kaynaklanabilir mi peki? Ya da farklı bir öneriniz var mı?

Aynı sorunu FIFA 23'te de yaşıyorum. Bu olay sadece FIFA'larda başıma geliyor. Örnek videoyu aşağıya bıraktım. Yardımlarınızı bekliyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…