Bilgisayarda termal macun önemi nedir?

402318

Hectopat
Yer
Rusya/Moskow
Daha fazla  
Selamlar. Ben PC'mi 10 yıl gibi bir sürede hiç termal macun bakımı yapmadan kullanırsam sisteme ne tür zararlar olur? Sadece ısınır mı? Performans artışı sağlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınır buda performansa ters etki yapar ve ömrü azaltır.

Hiçbir sorun yaşamama ihtimali de var. Sistemden sisteme değişiklik gösterir. 10 yıl boyunca macun değiştirmeden kullanıp sıcaklıkları fırlamayanları da gördüm, 1 yıl sonra sıcaklıkları yükselen de. En iyisi her yıl düzenli olarak üşenmeden termal macun bakımı yapmak.

Isınma olur ve dolaylı yoldan performans kaybedersiniz. Yenilediğiniz durumda da normalde almanız gereken performansı alırsınız.

Termal macunun önemi, işlemcide oluşan sıcaklığı hızlıca soğutucunun tabakasına iletmektir. Fan çalıştığı sürede soğuyan tabaka tekrar işlemciye iletilir. Isınma'da dolayısıyla düşücektir. Sıcaklık düşeceği içinde performans artışı çok fazla artacaktır. Kısa bir süre içinde termal macununuzu yenilemenizi öneririm işlemcide kalıcı hasarlar bırakmamak için

Selamlar. Ben PC'mi 10 yıl gibi bir sürede hiç termal macun bakımı yapmadan kullanırsam sisteme ne tür zararlar olur? Sadece ısınır mı? Performans artışı sağlar mı?

Şöyle düşün benim PC 100 dereceyi görüp kapanıyordu 6 yıldır değistirmemiştim ve bakımını yapmamıştım şu an 68 dereceyi geçmiyor ve FPS imde 20 FPS artış oldu arada donuyordu 60 FPS'e sabitleniyordu.

Bende oyunda zar zor İşlemci 65 derece Ekran kartı ise 58'e çıkıyor normal mi?

En kaliteli olan bile 3 yıldan fazla kullanılmasın zaten.
Normal kalite macun ise ortalama 9-12 aylık periyotlar halinde değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…