Bilgisayarda Virüs Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Hangi antivirüsle taratırsan tarat eğer yamanmamış bir güvenlik açığından geçip herhangi bir process'e inject olduysa ve iyi yazılmış bir virüs ise hiç şansın yok. Boşuna demiyoruz Linux kurun diye. Adama diyorum ki Windows sizi s..iyor yine de umrunda değil. Gerçi oyun oynayacaksanız windows tan başka çare de olmuyor. İşte bu noktada Eyvallah demeyi bileceksin.

Kaspersky ile tam tarama yapın.

Avast kaliteli bir antivirüs değil. Kendisini virüslü olarak algılayabilen ve zamanında hacklenmiş bir antivirüs; şimdi de kişisel verilerimizi satan bir şirket.
Boşuna demiyoruz Linux kurun diye.
Arkadaşın kullandığı yazılımlar Linux ile uyumlu değilse ne olacak? "Linux kurun" diye söylemek kolay.

Ayrıca Linux'a virüs bulaşmaz diye bir şey yok, her işletim sistemine virüs bulaşır. Ha, birçok yazılım Windows için hazırlandığı için risk daha azdır ama sıfır yapmaz.

Kaspersky ile tam tarama yapın.

Avast kaliteli bir antivirüs değil. Kendisini virüslü olarak algılayabilen ve zamanında hacklenmiş bir antivirüs; şimdi de kişisel verilerimizi satan bir şirket.

Arkadaşın kullandığı yazılımlar Linux ile uyumlu değilse ne olacak? "Linux kurun" diye söylemek kolay.

Ayrıca Linux'a virüs bulaşmaz diye bir şey yok, her işletim sistemine virüs bulaşır. Ha, birçok yazılım Windows için hazırlandığı için risk daha azdır ama sıfır yapmaz.
Dostum emin ol bilmediğin ve root seviyesinde ne idüğü belirsiz bir script veya uygulama çalıştırmıyorsan Linux'a asla virüs girmez. Tekrarlıyorum Linux'ta asla virüs yoktur.

Hangi antivirüsle taratırsan tarat eğer yamanmamış bir güvenlik açığından geçip herhangi bir process'e inject olduysa ve iyi yazılmış bir virüs ise hiç şansın yok. Boşuna demiyoruz Linux kurun diye. Adama diyorum ki Windows sizi ... yine de umrunda değil. Gerçi oyun oynayacaksanız windows tan başka çare de olmuyor. İşte bu noktada Eyvallah demeyi bileceksin.
Linux için tehditler yok mu sanıyorsun :)
Öyle zararlılar var ki. Bilgin olmasına rağmen process üzerine inject olmuş zararlıyı tespit edemiyorsan işin zor zaten.
Dostum emin ol bilmediğin ve root seviyesinde ne idüğü belirsiz bir script veya uygulama çalıştırmıyorsan Linux'a asla virüs girmez. Tekrarlıyorum Linux'ta asla virüs yoktur.
Öyle bir dünya yok. Linux için de en az Windows üzerindeki tekniklere benzer teknikler kullanan zararlılar var. Sadece Windows daha fazla kullanıldığından sayısı az.

Güvenlik açığına gelecek olursak en az Windows kadar Linux için de açıklar var. Sadece yönetimsel hakları biraz daha iyi yapılandırabiliyorsun Linux sistemlerde.

Bence oranlarsak 100 kullanıcı varsa bunun 90'i Windows 7'si Linux kalan üçü de Mac kullanıyordur.
Genel kullanım oranları da buna benzerdir diye düşünüyorum.

Siz virüs yapacak olsanız tabii ana kitleyi hedef alırsınız ancak bu demek değil ki Linux için virüs yapan yok. Linux da da virüs var Mac için de virüs var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı