Arkadaşın kullandığı yazılımlar Linux ile uyumlu değilse ne olacak? "Linux kurun" diye söylemek kolay.Boşuna demiyoruz Linux kurun diye.
Dostum emin ol bilmediğin ve root seviyesinde ne idüğü belirsiz bir script veya uygulama çalıştırmıyorsan Linux'a asla virüs girmez. Tekrarlıyorum Linux'ta asla virüs yoktur.Kaspersky ile tam tarama yapın.
Avast kaliteli bir antivirüs değil. Kendisini virüslü olarak algılayabilen ve zamanında hacklenmiş bir antivirüs; şimdi de kişisel verilerimizi satan bir şirket.
Arkadaşın kullandığı yazılımlar Linux ile uyumlu değilse ne olacak? "Linux kurun" diye söylemek kolay.
Ayrıca Linux'a virüs bulaşmaz diye bir şey yok, her işletim sistemine virüs bulaşır. Ha, birçok yazılım Windows için hazırlandığı için risk daha azdır ama sıfır yapmaz.
Linux için tehditler yok mu sanıyorsunHangi antivirüsle taratırsan tarat eğer yamanmamış bir güvenlik açığından geçip herhangi bir process'e inject olduysa ve iyi yazılmış bir virüs ise hiç şansın yok. Boşuna demiyoruz Linux kurun diye. Adama diyorum ki Windows sizi ... yine de umrunda değil. Gerçi oyun oynayacaksanız windows tan başka çare de olmuyor. İşte bu noktada Eyvallah demeyi bileceksin.
Öyle bir dünya yok. Linux için de en az Windows üzerindeki tekniklere benzer teknikler kullanan zararlılar var. Sadece Windows daha fazla kullanıldığından sayısı az.Dostum emin ol bilmediğin ve root seviyesinde ne idüğü belirsiz bir script veya uygulama çalıştırmıyorsan Linux'a asla virüs girmez. Tekrarlıyorum Linux'ta asla virüs yoktur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.