Çözüldü Bilgisayardaki virüsü silemiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkay Keleş

Hectopat
Katılım
20 Ocak 2021
Mesajlar
231
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Ben bir salaklık edip saçma sapan korsan dosya indirmeye çalıştım ve tabii ki virüsü yedim. Bu salaklığı yaptıktan sonra Denetim Masası'na baktım ve ıdlebuddy, Avast, McAfee, dosyalarının bugün inmiş olduğunu gördüm. Avast ve McAfee'yi Denetim Masası'ndan sildim. Idlebuddy'i sil dediğimde robot koruması yaptırdı ve bu biraz karmaşıktı ama yine de yapabildim yani onu da sildim. Fakat bilgisayarımda yerel disk (C: - Program Files'e girince Avast software görünüyor. Silmeyi denediğimde administatorsden izin almalısınız diyor. Ne yapmamı önerebilirsiniz acaba? Teşekkür ederim şimdiden.
(Windows Defender üzerinden tam tarama yaptım sorun çıkmadı)
 
Antivirüslerin geniş bir yapısı var. Ya sahte bir siteden indirdi, ya da Denetim Masası'ndan kaldırmaya çalıştığı için kalkmıyor. Normalde Avast güvenli moda girip kendi yazılımını kullanmadan kaldırılmıyor. McAfee hakkında bir bilgim yok.

Hocam korsan uygulamanın yanında indirmiş arkadaş sanırım Avast'ı. Ondan öyle dedim.

İndirdiğim şeyde sanırım Avast indirmek ister misin? Diyordu ve ben yes, yes deyip geçerken indirdim.
Fakat silmek istiyorum silinmiyor.
 
Hocam dosyanın konumunu belirledikten sonra güvenli modda silebilirsin bende de aynı şekilde silinmiyordu dosyaya 1 kere tıkla Shift+Del görev yöneticisinden kalktığını göreceksin sonra güvenli bir antivirüs ile tarama yaparsın.
 
Dostlar sağ olun. Avast'ın kendi uninstallerini kullanarak sildim. Malwarbytes sayesinde 3 zararlı dosya (idlebuddy ile alakalı) sildim. Her şey temizlenmiş midir emin misiniz?
 
Hocam Kaspersky ve Malwarebytes birbirlerini virüs olarak tarıyor.

Hadi ya. Ben aynı anda ikisini kullandım. Sıkıntı çıkmadı. Sadece Kaspersky'ı kurarken "programın stabilliğini bozabilecek uygulamalar " tarzı bir yer vardı. kısmında Malwarebytes vardı.
 
Hocam korsan kullanan biriyseniz korsanın da düzgün siteleri var oradan indirin ve mümkün olduğunca ilk kaynaktan çıkan ISO'ları tercih edin. Aksi halde sağdan soldan zararlı bulaşıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı