Bilgisayardan belirli sitelere erişim engeli nasıl koyulur?

justblack

Hectopat
Yer
Bakü
Daha fazla  
Herkese selam.
Dikkati kolay dağılan birisiyim. Sık-sık görevlerimi erteleyip tarayıcıdan IO tarzı oyun sitelerine gidiyorum ve saatlerim kayboluyor. Bu yüzden bilgisayardan belirli alan adlarına sahip siteler için erişim engeli koymak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Mümkünse tamamen bilgisayardan, olmazsa sadece favori tarayıcımdan engellemek istiyorum.
Kullandığım tarayıcı Brave.

Not defterini yönetici olarak açın ve C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts dosyasının içine
Kod:
0.0.0.0 engellemek-istediğin-site.com
Şeklinde ekleyerek engelleme yapabilirsiniz. Bu sadece tarayıcı değil sistem genelinde engel koyar.

İki üç yöntemi birden yapmanı öneririm.
NextDNS üzerinden domain bloklayıp NextDNS'i DNS olarak kurmanı, tarayıcıya DoH ile eklemeni, uBlock üzerinden engellemeni, bilgisayar DNS'i yapmanı ve host olarak eklemeni ve mümkünse kullandığın antivirüsün güvenlik duvarından ya da simplewall gibi bir güvenlik duvarından engellemeni öneririm.

Ne kadar çok katman eklersen yasaklamanın saçma olduğunu düşündüğün anlarda kaldırman o kadar zorlaşır ve uğraşırken buna değer mi diye sorgulamaya başlayıp engelleri tekrar ekleyip odaklanman gerekene odaklanırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı