Bilgisayardan bir anda "bızzt" sesi geldi ve çöktü

Ihspnn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 16GB
SSD: ADATA Legend 850 1TB
Anakart: ASUS PRIME A520M-K
Daha önce de oyun oynarken bir anda mavi ekran gelip çökmüştü, şimdi de YouTube üzerinden bir videoyu açtığım gibi bızzt sesi geldi ve mavi ekran verip çöktü. Bilgisayarı çok bozacak bir şey indirdiğimi hatırlamıyorum, fakat zararlı program indirmediğimden de %100 emin değilim. Alınalı biraz olmuştu ve daha henüz temizlemedim, ne yapmam lazım? Sorunun kaynağı nedir?

Sistem özelliklerim;
Ekran kartı: RX 6600.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
RAM: 16 GB.
SSD: Adata Legend 850 1TB.
Anakart: ASUS Prime A520M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce de oyun oynarken bir anda mavi ekran gelip çökmüştü, şimdi de YouTube üzerinden bir videoyu açtığım gibi bızzt sesi geldi ve mavi ekran verip çöktü. Bilgisayarı çok bozacak bir şey indirdiğimi hatırlamıyorum, fakat zararlı program indirmediğimden de %100 emin değilim. Alınalı biraz olmuştu ve daha henüz temizlemedim, ne yapmam lazım? Sorunun kaynağı nedir?

Sistem özelliklerim;
Ekran kartı: RX 6600.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
RAM: 16 GB.
SSD: Adata Legend 850 1TB.
Anakart: ASUS Prime A520M-K

2. RAM'i sonradan taktıysan olabilir. Birebir aynı RAM'i taktım ancak ben de aynı şeyleri yaşadım.

2. RAM'i sonradan taktıysan olabilir. Birebir aynı RAM'i taktım ancak ben de aynı şeyleri yaşadım.
Hayır, bilgisayarı satın alırken içinde vardı.

Sadece "bızzt" mı yoksa bir ritmik şekilde uzun, kısa "bızt, bızt bızt" diye çalıyor?
Hiçbir fikrim yok, videoya tıkladım önce takıldı bızzt sesi geldi, ritmi aklımda değil, mavi ekran geldi ardından.

Genelikle driver sorunlarıyla olur siz driver gğncellemeyi deneyin. Bendede oldu bu hata.
Driver'ımın güncel olması lazım, güncel değilse güncellesem bile sorunun kaynağının o olduğu kanıtlanmış olmaz, nadiren bir iki kere oldu sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı