Bilgisayardan elektrik çarpıyor

Öyle bir sıkıntı olsa dün fark edilmez miydi?
Kontrolü tek başıma yapabileceğimi sanmıyorum yaşım 14. Babamın bir arkadaşı var o da bu tarz işlerle meşgul böyle sorunum var deyince o test ettirdi bana PSU arızalı elektrik kaçırıyor olabilir dedi. İlk aldığım adama götürüp bilgisayarda mi sıkıntı ondan emin olsam daha sonra devam ederse topraklama vs. kontrol etmeyi düşünüyorum.
Şuan kullanmaya devam edebilirsin ama dikkat et ayağına terlik falan giy öttürür yoksa dedi bende öyle diyince kıllandım daha açmadım.

Bir de buradan gördüm statik elektrik birikmiş olabilir 15 20 saniye powere basılı tut demişlerdi sorunum çözebilir mi yoksa daha kablolarla falan oynamasam mı?

Şu an kullanmaya devam edebilirsin ama dikkat et ayağına terlik falan giy öttürür yoksa dedi bende öyle deyince kıllandım daha açmadım.

Bir de buradan gördüm statik elektrik birikmiş olabilir 15 20 saniye Power'e basılı tut demişlerdi sorunum çözebilir mi yoksa daha kablolarla falan oynamasam mı?

Laptoplarda statik elektrik olacağını sanmıyorum ama istersen, bataryayı söküp öyle çalıştırmayı deneyebilirsin. Böylece anakart hem kendini boşaltır böylece.

Bütün kabloları takacağım ama fişe takmıyorum bilgisayarı 10 15 saniye Power tuşuna basmak yeterli oluyor değil mi? Bir de sorun çözülürse bilgisayarciya götürmeye gerek var mi?

Bütün kabloları takacağım ama fişe takmıyorum bilgisayarı 10 15 saniye Power tuşuna basmak yeterli oluyor değil mi? Bir de sorun çözülürse bilgisayarciya götürmeye gerek var mi?

Bu arada prizim akım korumalı topraklama sıkıntısını engeller mi?

Çok pardon hocam, onu kesinlikle yapmalısın.
Hocam bildiğiniz var mı

Merhaba, dün tanıdık bir bilgisayarcıdan 2. el bilgisayar aldım. Dün oyun falan oynadım bir sıkıntısı yoktu. Bu sabah bilgisayarı açtım yine bir sorun yoktu ama daha sonra bilgisayar fişe takılı değilken elimi küçük sızı şeklinde elektrik çarpmaya başladı. Daha sonra kontrol kalemi ile vidalara baktım fişe takılı değilken kontrol kalemi ışık yaktı. Biraz bekledim elektrik çarpması geçti kontrol kaleminin ışığı da yanmadı. Çalıştırdım bilgisayarı çıt çıt sesler geliyor içinden tekrar kontrol kalemiyle baktım ışığı yandı hemen kapatıp bilgisayarı fişten çıkardım. Sorun ne olabilir?

PSU'nun yakınındaki vidalara ışık yanıyor.
EDİT: Bir sürü kablo ile farklı fişlerde denedim sorun tekrarlanmadı ya 3lu prizde veya diğer fiste problem varmis

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı