Çözüldü Bilgisayardan garip bir ses geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ARTEON

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600 6-Core-16,0 GB RAM-Sapphire PULSE Radeon RX 6600-İntenso 480gb m2ssd-600watt psu
Meslek
Öğrenci
Merhaba sistemimde aldığımdan beri gelen tilt bir ses var bu ses her zaman olmuyor fakat yine de çok tilt bir ses bu sesin kaynağı ne bulamadım ama PSU'dan geldiğini düşünüyorum. Yardımcı olabilir misiniz nasıl çözebilirim?Sesin videosu

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba.

• Ekran kartınızdan geliyor olabilir coil whine yani kondositör aglaması gibi bir şey bir FPS performansa renklere bir kayıp asla olmaz eger rahatsız etmiyorsa kasanın kapagını kapatabilirsiniz.
  • Ve psunuzda bilinmeyen bir fan arızası yani gömek fdiyerek anlatayım bilye sisteemi arzılanmış olabilir kapı menteşesine yag sürdügünüz gibi varsayalım.
  • Ekran kartınızda fanlarında ses geleebilir ve kulak yanılmasıyla PSU veya da ankartta ses geliyor sanabilir misiniz MSI Afterburner ile fan hızlarını sabitleyin mesela.
  • Eger kasa tozlu vs kirli bir yerdersyse PSU fanına bir pis vesayra bir nesne gitmiş olabilir.
  • Eger performansınızı etkilemiyorsa hiç ellemeyedebilirsiniz veya tek tek konrtol edebilirsiniz fanları hangisinden ses geliyor diye. Yani eger işi biliyorsanız boşuna PC tamircilerine gidip boşa para vermeyin.
Merhaba.

• Ekran kartınızdan geliyor olabilir coil whine yani kondositör aglaması gibi bir şey bir FPS performansa renklere bir kayıp asla olmaz eger rahatsız etmiyorsa kasanın kapagını kapatabilirsiniz.
  • Ve psunuzda bilinmeyen bir fan arızası yani gömek fdiyerek anlatayım bilye sisteemi arzılanmış olabilir kapı menteşesine yag sürdügünüz gibi varsayalım.
  • Ekran kartınızda fanlarında ses geleebilir ve kulak yanılmasıyla PSU veya da ankartta ses geliyor sanabilir misiniz MSI Afterburner ile fan hızlarını sabitleyin mesela.
  • Eger kasa tozlu vs kirli bir yerdersyse PSU fanına bir pis vesayra bir nesne gitmiş olabilir.
  • Eger performansınızı etkilemiyorsa hiç ellemeyedebilirsiniz veya tek tek konrtol edebilirsiniz fanları hangisinden ses geliyor diye. Yani eger işi biliyorsanız boşuna PC tamircilerine gidip boşa para vermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çünkü bobin titreşimi. Elektrik akımının yüksek olduğu durumlarda titreşim yapar bu da ses çıkartır. Performansa bir etkisi yok. Ses kirliliği sadece. Coil Whine yaşamama olayı tamamen şansa kalmış bir şey son yıllarda.
Bende de helikopter gibi ses çıkardı. Korktum ilk önce. Arada bir yapıyor melet. Sesin normal olduğunun tespit ettim. Ama bu kavramı ilk defa duydum.

Merhaba.

1- ekran kartınızdan geliyor olabilir coil whine yani kondositör aglaması gibi bir şey bir FPS performansa renklere bir kayıp asla olmaz eger rahatsız etmiyorsa kasanın kapagını kapatabilirsiniz.

2- ve psunuzda bilinmeyen bir fan arızası yani gömek fdiyerek anlatayım bilye sisteemi arzılanmış olabilir kapı menteşesine yag sürdügünüz gibi varsayalım.

3- ekran kartınızda fanlarında ses geleebilir ve kulak yanılmasıyla PSU veya da ankartta ses geliyor sanabilir misiniz MSI Afterburner ile fan hızlarını sabitleyin mesela.

4- eger kasa tozlu vs kirli bir yerdersyse PSU fanına bir pis vesayra bir nesne gitmiş olabilir.

5-eger performansınızı etkilemiyorsa hiç ellemeyedebilirsiniz veya da tek tek konrtol edebilirsiniz fanları hangisinden ses geliyor diye yani eger işi biliyorsanız boşuna PC tamircilerine gidip boşa mony vermeyin.

Performansa etkisi olduğu düşünmüyorum çünku RX6600 ile RDR2 de normal-yüksek ayarlarda 100 FPS aliyorum bazi ayarlar ultrada hatta.

Coil whine sesine benziyor. Ekran kartı ya da PSU'dan olabilir. Eğer coil whine ise çözümü yok gibi bir şey. Yeni aldıysanız değişim isteyin.

Anladım yani normalde kulaklık taktığımdan sesi duymuyorum ama bu gece GTA yüklüyordum arkada yüklensin ben uyuyayım dedim uyuyamadım ses yüzünden çok da önemli değil şimdi değişim istesem kaç günde gelir Allah bilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı