Bilgisayardan garip bir ses geliyor

Tessedra

Decapat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayardan anlamadığım şekilde bir ses geliyor.
2 Yıldır aralıksız kullanıyorum son 4 günde böyle bir ses çıktı bilgisayarcıya götürmeden önce size bir soruyum dedim ne kadar dinlesemde sesi çözemedim. Oyunlara girdiğimde dahada çok artıyor ama ses sanki bi powerdan geliyor gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

2 yıldır aralıksız kullanıyorum son 4 günde böyle bir ses çıktı bilgisayarcıya götürmeden önce size bir sorayım dedim ne kadar dinlesemde sesi çözemedim. Oyunlara girdiğimde daha da çok artıyor ama ses sanki bir Power'dan geliyor gibi.

Hocam bilgisayarcıya direk bu videoyu atın o size fikir verecektir.

2 yıldır aralıksız kullanıyorum son 4 günde böyle bir ses çıktı bilgisayarcıya götürmeden önce size bir sorayım dedim ne kadar dinlesemde sesi çözemedim. Oyunlara girdiğimde daha da çok artıyor ama ses sanki bir Power'dan geliyor gibi.

Benimkindende ağır bir oyuna gidiğimde geliyor cama vurunca kesiliyor garip.

Fanlardan biri yalpalıyor ya da fana bir şey sürtüyor gibi. PSU fanı olabilir, kontrol edin. İmkanınız varsa PSU'yu kasadan ayırıp sistemi öyle çalıştırın. HDD varsa kontrol edin. İşletim sistemi SSD'de ise HDD bağlantısını keserek kontrol edebilirsiniz. Düşük bir ihtimal ama sıvı soğutma pompasını kontrol edin. (Ses dışında muhtemelen sıcaklık sorunlarınız da olurdu ama en son çare sıvı soğutmaya da bakabilirsiniz.)

Kısaca bu mekanik bir ses, o sebeple de mekanik elemanları kontrol edin.

Son düzenleme:
Fanlardan biri yalpalıyor ya da fana bir şey sürtüyor gibi. PSU fanı olabilir, kontrol edin. İmkanınız varsa PSU'yu kasadan ayırıp sistemi öyle çalıştırın. HDD varsa kontrol edin. İşletim sistemi SSD'de ise HDD bağlantısını keserek kontrol edebilirsiniz. Düşük bir ihtimal ama sıvı soğutma pompasını kontrol edin. (Ses dışında muhtemelen sıcaklık sorunlarınız da olurdu ama en son çare sıvı soğutmaya da bakabilirsiniz.)

Kısaca bu mekanik bir ses, o sebeple de mekanik elemanları kontrol edin.
Fanları tek tek elimle durdurdum denedim fanlardan değil gibi sistem m2 ssd ye kurulu psu nun nasıl söküldüğünü bilmiyorum

Fanları tek tek elimle durdurdum denedim fanlardan değil gibi sistem m2 ssd ye kurulu psu nun nasıl söküldüğünü bilmiyorum
Kasanın kablolarını sökün. Kasa arkasında altta PSU'yu tutan vidalar vardır, onları sökün. Cam kapağı değil diğer yan kapağı açın ve herhangi bir şeyi sökmeden ve kabloları çok çekiştirmeden PSU'yu dışarı alın. Kabloları takıp sistemi çalıştırın.

GPU fanları dönerken ses geliyorsa GPU fanlarını da kontrol edin.

Kasanın kablolarını sökün. Kasa arkasında altta PSU'yu tutan vidalar vardır, onları sökün. Cam kapağı değil diğer yan kapağı açın ve herhangi bir şeyi sökmeden ve kabloları çok çekiştirmeden PSU'yu dışarı alın. Kabloları takıp sistemi çalıştırın.

GPU fanları dönerken ses geliyorsa GPU fanlarını da kontrol edin.

Öyle çok fazla rahatsız etmiyor bir şey yapmasam bir şey olur mu çünkü bu dediklerini yaparken kesin zarar veririm

beyler sesi dinledik baya arkadaşlarla sıvı soğutmanın fanlarından geliyor iyi power falan değil buna ne yapıyım geçmesi için yağlamakmı lazım

beyler sesi dinledik baya arkadaşlarla sıvı soğutmanın fanlarından geliyor iyi power falan değil buna ne yapıyım geçmesi için yağlamakmı lazım
Radyatör fanından mı yoksa pompasından mı geliyor? Fanları tek tek durdurup denedim, sorun yok demişsiniz. Yine de sorun radyatör fanındaysa yenisini alabilir ya da elinizden işçilik geliyorsa tamirini deneyebilirsiniz. Pompadan ses geliyorsa sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Garantisi devam ediyorsa servisine verin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı