Bilgisayardan gelen yanık kokusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

atakoc

Hectopat
Katılım
4 Mart 2020
Mesajlar
101
Ya dün akşam eve misafir çocuğu geldi. Bilgisayarımda oyun oynamaya başladı ben de bir hava alayım diye dışarı çıktım. 30dk sonra geldiğimde ne göreyim! Çocuk masama koltuğuma bilgisayarın kasasının içine anakarta her yere işemiş. PC'yi de açık bırakıp gitmişler. PC'den tuhaf tuhaf sesler geliyordu RGB'ler yanıp sönüyordu biraz da sidikli yanık kokusu gibi bir şey kokuyordu oda. Pirince yatırayım dedim şu anda sabah oldu. Ne yapmalıyım, açayim mi PC'yi? Korkuyorum patlayacak diye.
 
Konuyu daha yeni görmüşüm. Kafam almıyor ya. Nasıl işeyebilir kasanın içine. Ailenize helal olsun sizi mahcup etmemek için yeniden sistem almışlar. Koca yürekli ailen varmış kardeşim. Gitti güzelim sistem. Son durum nedir? Bu arada tamamını al karşılığının alamadıysan tam olarak. Böyle bir sorumsuzluk olamaz. Hem suçlu hem güçlü. Böyle şey mi olur. Maddi durumlarının iyi olmadığını söylemişsiniz sanırım. Hadi diyelim paraları pek yok, köşeye biriktiriyorlardır elbet ama keyifleri için. Bence o biriktirdiklerini istemelisiniz ve buna hakkınız var. En azından Ekran kartını alabilirsiniz 2. El 2070'i. Ayrıca ailenizin sonradan aldığı sistem kaldırır bu arada. Güç kaynağınız da yetiyorsa ne mutlu size. Biliyorum belki o eski sisteminizi geri getiremeyebilir ancak Ona yakın hatta daha da iyi bir sisteminiz olur. Geriye kalan sadece böyle kötü bir olay ve çöp olan sistem olur. Umarım istediğinize kavuşursunuz. Bu arada ekran kartını bir tanıdığın varsa daha kolay ve hızlı bulursun. İstediğine kavuşman dileğiyle...(Güncel durum hakkında bilgi verirseniz sevinirim.)
 
Hocam bütün konuyu ağzım açık bir şekilde nefe almadan okudum cidden hayatımda düşünsem aklıma gel eyecek bir şey yaşamışsınız öncelikle büyük geçmiş olsun, ailenin durumu yok demişsiniz ama bence bu işin peşini bırakmayın eğer çocuklarını eğitemiyorlarsa bunun cezasını da çekmek zorundalar bence mahkemeye baş vurun. Aileniz cidden iyi insanlarmış size yeni bir sistem toplamışlar. Bir de eğer bir gün yeniden sağlam bir sistem toplarsanız benim senelerdik kullandığım eve küçük çocuğu olan bir misafir gelince kapıyı kilitleme taktiğini uygulayabilirsiniz.
 
Hocam ben de konuyu şu an gördüm ve hayatımda ilk defa bu kadar sinirlendim. Bu arada ailesinin durumumuz yok laflarına pek aldırış etmeyin ucuz yola kaçmaya çalışıyor olabilirler. Size önerim sistemin masrafını kuruşu kuruşuna almanız. Bakın bana bunu en yakın tanıdığımız misafir yapsa acımam.
 
O çocuğu bir güzel dövmek istiyorum. Dövmek değilde linç etmek. Ya da sakat bırakmak. Siz en iyisi evlerine gidin Televizyonlarına basın tekmeyi. Bilgisayar varsa üzerinde tepinin. Yapın bir şeyler yani. O kansızın yanına kalmasın. O görgüsüz aileninde yanına kalmasın. Biz böyle eğitilmedik. Ailesinin de suçu var bu durumda.
 
O çocuğu bir güzel dövmek istiyorum. Dövmek değil de linç etmek. Ya da sakat bırakmak. Siz en iyisi evlerine gidin Televizyonlarına basın tekmeyi. Bilgisayar varsa üzerinde tepinin. Yapın bir şeyler yani. O kansızın yanına kalmasın. O görgüsüz aileninde yanına kalmasın. Biz böyle eğitilmedik. Ailesinin de suçu var bu durumda.

Ağabey sakin ol tamam haklısın da konu acayip konu çok gerçek gelmiyor bana.
 
@atakoc Off off... Bu tarz bir durumda bir de ben olacağım var ya... Maddi durum falan zerre umurumda değil, aynı sistemi faiziyle birlikte aldırırdım o aileye. Üstelik o mağara çocuğunu da kasaya işerken yakalasaydım öldüresiye döverdim.

Konu sahibi gereğinden fazla alttan almış, hele ki yeni sistemiyle eski sistemi karşılaştırılamaz bile. Birinin ekran kartı GTX 1050 iken diğerininki RTX 2070.

Bu arada konunun sahte olma ihtimali de var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı