Bilgisayardan kapatıp açılan modem var mı?

Anladığım kadarıyla direkt olarak elektrik gücünü bilgisayardan alan (priz yerine bilgisayara takılarak elektrik çeken) bir modem soruyorsun fakat öyle bir modem yok diye biliyorum. Bir önceki arkadaşın da dediği gibi elektronik bilginiz yeterli ise kendi elinizle PSU'nuzdan gelen boştaki Molex kabloları kullanarak bir devre kurabilirsiniz fakat Molex kablolardan kaç V geliyor bir bilgim yok.
Zihnimi açtınız, uzaktan kapatıp açılan elektrik uzatma ile bu mümkün olabilir?

Zihnimi açtınız, uzaktan kapatıp açılan elektrik uzatma ile bu mümkün olabilir?
Öncelikle elektrik bilgisi olan birinden yardım almanızda fayda var çünkü modemin gereksinimi olan voltaj değeri ve PSU'dan çıkan voltajlar aynı olmayabilir. Kondansatör, direnç, kapasitör veya küçük trafolar ile ek bir devre kurmanız gerekebilir. Yani benim söylediğim şey tamamen teorik bir çözümdü, yine de imkansız değil. Eğer PSU'dan gelen voltaj modemin ihtiyacı olandan yüksek ise voltaj düşürücü bir devre, düşük ise voltaj arttırıcı bir devre gibi ufak devrelere ihtiyacınız olur. Benim öne sürdüğüm teoride ise modeminiz bilgisayarınızla eş zamanlı olarak güç alıyor olur, bilgisayarı açtığınız andan itibaren modeminiz elektrik almaya başlar, bilgisayar kapandığında elektriği kesilir. Deneyimli ve böyle deneysel şeyler üzerinde uğraşmış birini bulmanız lazım :) Birde (şu an cihazın adını unuttum ne yazık ki) elektrik akımının kaç volt olduğunu ölçen o cihaza ihtiyacınız olacak gibi duruyor :) Belki buna benzer hazır devreler satılıyor da olabilir internette. Araştırmakta fayda var 👍

Öncelikle elektrik bilgisi olan birinden yardım almanızda fayda var çünkü modemin gereksinimi olan voltaj değeri ve PSU'dan çıkan voltajlar aynı olmayabilir. Kondansatör, direnç, kapasitör veya küçük trafolar ile ek bir devre kurmanız gerekebilir. Yani benim söylediğim şey tamamen teorik bir çözümdü, yine de imkansız değil. Eğer PSU'dan gelen voltaj modemin ihtiyacı olandan yüksek ise voltaj düşürücü bir devre, düşük ise voltaj arttırıcı bir devre gibi ufak devrelere ihtiyacınız olur. Benim öne sürdüğüm teoride ise modeminiz bilgisayarınızla eş zamanlı olarak güç alıyor olur, bilgisayarı açtığınız andan itibaren modeminiz elektrik almaya başlar, bilgisayar kapandığında elektriği kesilir. Deneyimli ve böyle deneysel şeyler üzerinde uğraşmış birini bulmanız lazım :) Birde (şu an cihazın adını unuttum ne yazık ki) elektrik akımının kaç volt olduğunu ölçen o cihaza ihtiyacınız olacak gibi duruyor :) Belki buna benzer hazır devreler satılıyor da olabilir internette. Araştırmakta fayda var 👍
Acaba bu ürün iş görmez mi? Şiir gibi yazınız için teşekkür ederim.

Acaba bu ürün iş görmez mi? Şiir gibi yazınız için teşekkür ederim.
Ürünün kullanım amacını veya iş görüp görmeyeceği hakkında ne yazık ki bir bilgim yok. Elektronik bilgim olmadığı için söyleyebileceğim her şeyi söylemiş bulunmaktayım zaten. Bildiğim ufak tefek şeyleri de aklınızda soru işareti kalmaması, araştırmanız gereken şeyleri bilmeniz açısından söyledim.

Keenetic'e attığım e-posta: Merhaba, Keenetic Extra DSL modemlere güncelleme ile şu özelliği eklemek mümkün mü? Uyurken bilgisayar’dan kapatıp modemi örneğin öğle 11:00'de modem açılsın istiyorum elektrik ve zararlı sinyal azaltmak amacım. Yeniden başlatmak değil.
E-posta'ya yanıt geldi: Merhaba Ümit bey,

Taleplerinizin bizler için değerli olduğunu belirtmek isteriz. İlgili birimlerimiz ile paylaşacağız. Modeminizde kablosuz yayın İçin bir takvim oluşturabilir ve o takvime göre cihazınızın kablosuz sinyallarini kapatıp açabilirsiniz.

E-posta'ya yanıt geldi: Merhaba Ümit bey,

Taleplerinizin bizler için değerli olduğunu belirtmek isteriz. İlgili birimlerimiz ile paylaşacağız. Modeminizde kablosuz yayın İçin bir takvim oluşturabilir ve o takvime göre cihazınızın kablosuz sinyallarini kapatıp açabilirsiniz.
Wi-Fi sinyalinden bahsetmişler. Söyledikleri yöntem yalnızca Wi-Fi sinyalini açıp kapatır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı