Çözüldü Bilgisayarı açarken Mavi Ekran hatası [Driver Power State Failure]

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rasch

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Bilgisayarı alalı daha 3 ay oldu, ilk başlarda sorun yoktu aslında küçüklüğümden beri hep bilgisayarı bozmuşumdur, yine gelenek bozulmadı. 3 ay kullandım hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sanki biraz yavaşlama olduğunu düşünüp, eh 3 ay geçmiş artık bakım vakti deyip "Bilgisayarınızı sıfırlayın"(CD filan değil W8'in içinde bulundurduğu format gibi bir şey)yerinden fabrika ayarlarına geri döndürecek ve eskisiden daha da hızlı bilgisayara sahip olacağım hayalleri kuruyordum.

Maalesef öyle olmadı, neyse sıfırladık bilgisayarı Driver Booster ile de driverleri güncelleyeyim dedim, güncelledim yeniden başlattım mavi ekran hatası verdi. Sistem geri yüklemeden önceki zamana aldım galiba driver uyumsuzluğu olduğu için hata veriyordu.

Driverleri güncellemedim öyle kaldı ama 3d oyunlarda aşırı derece de kasma oluyordu. Bazı oyunlarda eskisinden biraz fazla kasıyordu kısaca bilgisayar çok yavaşladı. En son yeniden başlatmam da bilgisayar özellikleri yapılandırıyor mu öyle bir şey demişti %100'de kaldı bir süre sonra "MAVİ" ekran hatası verdi. Altına da not düşmüş Driver Power State Failure diyerek. Baya araştırma yaptım sanırım Minidump upload etmek gerekiyormuş yardım etmeniz için.

Buyrun:Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Sistem;

• Model:Casper_Nirvana
  • İşlemci:Intel(R) Core(TM) i5-4200M CPU @ 2.50GHZ 2.50 GHZ
  • RAM: 4GB (3,75)
  • Sistem Türü:64BİT x64 bit işlemci
  • Ekran Kartı Ad:Intel (R) HD Graphics 4600
  • Bellek:1664Mb
  • Görüntü Modu:1366x768 (32bit) (59hz)

Çözüm
Öncelikle dosya.tc gibi virüs dağıtan türk sitelerini kullanmazsan sevinirim. Kendine ait bir Cloud hesabın olsun ve oraya yükle.

Soruna gelince, usbehci.sys'nin neden olduğu gözükmekte. Tavsiyem, temiz bir 8.1 kurman.

Kod:
*** STOP: 0x0000009f (0x0000000000000003, 0xfffffa80049c5880, 0xfffff803d01a07e0, 
0xfffffa80074804c0)

*** usbehci.sys - Address 0xfffff880041cb0b5 base at 0xfffff880041c9000 DateStamp
0x505ab317
Yazmıyor maalesef. Riske girip ses driveri indirdim kurdum bir sorun çıkmadı.

Edit: Sanırım sorunum çözüldü çok çok çok teşekkürler.

Korktum şimdi diğer driverleri yüklemeye. Driverbooster'de hatırladığım kadarıyla 30'dan fazla driverleri gösteriyordu bunda 10 driver gösteriyor.

http://downloadmirror.intel.com/23858/a08/win64_1533b.zip
İntel sürücünüz güncel değil bunu yükleyin Nvidia olan güncel.

Realtek
1655711 olanı indir.

Altta yazdıklarımı kaldırın:
Program Files (x86)\AskPartnerNetwork
Program Files (x86)\VNT
Program Files (x86)\IObit\Driver Booster\
Program Files (x86)\SlimDrivers

Denetim masasında aşağıdakileri sil:
MediaCaster by Ask
SlimDrivers

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı