Bilgisayarı Açarken Out Of Range Hatası

Ex Boss

Megapat
Arkadaşlar önceden büyük bir mönitör kullanıyordum, mönitörü kullanmak için DVI-VGA dönüştürücü kullanıyordum. Çözünürlüğü 1920x1080 kullanıyordum. Eski mönitörü kullanma gereksinimi duydum. VGA kablosu ile mönitörümü bağladım. Bilgisayar açılıyor ASUS logosu geliyor. Bilgisayar kilit ekranına gelince OUT OF RANGE hatası veriyor. Normalde mönitörün mavi ışığı yanarken o hata ile kırmızı ışığı yanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Ekran kartımdan kullanamadığım için ekran kartımın güç kablolarını çıkardım. Onboard' dan giriyorum.

@BilgisayarKurdu @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski monitörde 1080p desteği olmadığı için "OUT OF RANGE" hatasını veriyor. Hata çözümü için güvenli modda başlatıp çözünürlüğü düşürünüz.

Deneyip bilgilendireceğim. F1-F2-F3-F4-F4-F6-F7-F8-F9 bütün tuşları denedim. F8' e tıklayınca Bios' a giriyor.

Güvenli moda girmeyi başardım, fakat ekran çözünürlüğü sabit 1024x768 olduğu için çözünürlüğü kaydedemiyorum.

Başka çözünürlük ayarı yok mu? varsa onu seçip kaydetmeyi deneyiniz. Ayrıca ekran kartı takılıyken ekran kartının sürücülerini silip Windows'u normal şekilde açmayı deneyiniz.

Sürücüyü silmek düzeltmediyse yeniden yüklemeyi deneyin ve control center'dan çözünürlüğü değiştirmeyi deneyin hala çözülmezse bu sefer DDU ile kaldırın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı