Bilgisayarı açmadan Driver silme

metin006

Decapat
İyi forumlar. Benim bilgisayarımın ekran kartı bozuldu bende başka bir ekran kartı buldum lakin kendi ekran kartımdan daha düşük. Bilgisayarı açınca ekran gelip gidiyor birkaç defa sonra hiç gelmiyor (kabloda bir sıkıntı yok) bir tanıdığım eski ekran kartının Driver'i yüklü olduğu için bu kart onu desteklemiyor dedi. Bilgisayarı açmadan Driver'i silebilir miyim? Ya da ne yapmalıyım? (HDMI ile bağlı kart)

Şu an yeni kart takılı mı değil mi tam anlamadım. Değilse ve işlemcinizde dahili bir grafik yongası yoksa zaten görüntü alamazsınız bilgisayardan. Ancak ilk başta görüntü alıyorsanız böyle bir sorun olmasa gerek.

Ekran kartı takılıysa açabiliyor olmalısınız. Windows'u Güvenli Mod'da başlatıp DDU ile eski sürücüyü kaldırabilirsiniz.
Hocam haklı beyler.

Bilgisayarı güvenli modda başlat, ekran kartı sürücünü tanımaz/yüklemez. "display driver uninstaller" ya da kısaca "DDU" dediğimiz programı açıp tüm ekran kartı sürücülerini kaldır ve PC yeniden başlat. Eğer hala problem devam ediyorsa, Windows'un otomatik kurduğu sürücü probleme sebep oluyorsa aşağıdaki makalede anlatıldığı şekilde otomatik sürücü yüklemesini devre dışı bırakıp doğru sürücüyü elle kurmayı deneyebilirsin.

Eğer PC güvenli modda başlamıyorsa daha güvenli mod ekranına gelmeden görüntü gidiyorsa sorun sürücüde değildir. Güvenli moda girmek için PC açılmadan önce Windows açılış logosu gelmeden önce sorun giderme/kurtarma sayfasına gelip oradan güvenli modu seçebiliyor olman gerekir. Bu kısımda sürücüler aktif olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı