Bilgisayarı kapatınca tekrardan açılmıyor

kubi29

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,

Bilgisayarı kapattığımda tekrardan açamıyorum, anakartın üzerindeki VGA Debug ışığı yanıyor ve ekrana hiç görüntü gelmiyor, klavye ve fare ışıkları da yanmıyor.
Lâkin bilgisayarı garip bir şekilde açabiliyorum, şöyle ki;

Öncelikle ekran kartını çıkartıp bilgisayarı onboard ile açarak BIOS'tan peg ayarını IDE'ye getiriyorum ve güvenli modu açıp DDU ile tüm ekran kartı sürücülerini kaldırıyorum, sürücüler kaldırılınca bilgisayarı kapat seçeneğini seçiyorum. Daha sonra ekran kartını takıp bilgisayarı sorunsuz bir şekilde açabiliyorum ve aynı zamanda sürücüleri de kurabiliyorum.

Lâkin bilgisayarı kapattıktan sonra daha da açılmıyor, yine aynı şeyleri tekrardan yapmam gerekiyor. Yeniden başlatınca sorun olmuyor. Örneğin şu an bilgisayarı 1 haftadır kapatmadım ve hiçbir sıkıntı olmadan kullanabiliyorum, oyunlarda da hiç sıkıntı çıkarmıyor; CS:GO, Valorant, LoL.

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu merak ediyorum? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Bilgisayar özellikleri;

Intel i5 7500.
MSI RX 470 Gaming X 4G.
MSI H110M PRO VD H110 soket 1151 DDR4 2133 anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar,

Bilgisayarı kapattığımda tekrardan açamıyorum, anakartın üzerindeki VGA Debug ışığı yanıyor ve ekrana hiç görüntü gelmiyor, klavye ve fare ışıkları da yanmıyor.
Lâkin bilgisayarı garip bir şekilde açabiliyorum, şöyle ki;

Öncelikle ekran kartını çıkartıp bilgisayarı onboard ile açarak BIOS'tan peg ayarını IDE'ye getiriyorum ve güvenli modu açıp DDU ile tüm ekran kartı sürücülerini kaldırıyorum, sürücüler kaldırılınca bilgisayarı kapat seçeneğini seçiyorum. Daha sonra ekran kartını takıp bilgisayarı sorunsuz bir şekilde açabiliyorum ve aynı zamanda sürücüleri de kurabiliyorum.

Lâkin bilgisayarı kapattıktan sonra daha da açılmıyor, yine aynı şeyleri tekrardan yapmam gerekiyor. Yeniden başlatınca sorun olmuyor. Örneğin şu an bilgisayarı 1 haftadır kapatmadım ve hiçbir sıkıntı olmadan kullanabiliyorum, oyunlarda da hiç sıkıntı çıkarmıyor; CS:GO, Valorant, LoL.

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu merak ediyorum? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Bilgisayar özellikleri;

Intel i5 7500.
MSI RX 470 Gaming X 4G.
MSI H110M PRO VD H110 soket 1151 DDR4 2133 anakart.

Çok ilginç çözümünü merak ettim.

Merhaba benim de bilgisayarım şu an sizin yaşadığınız sorunun aynısından dolayı teknik serviste. Sistemi inceleyen abi ekran kartında sorun olduğunu o yüzden kaynaklandığını söyledi. Başka bir ekran kartınız varsa onu takıp test edebilir misiniz?

Merhaba benim de bilgisayarım şu an sizin yaşadığınız sorunun aynısından dolayı teknik serviste. Sistemi inceleyen abi ekran kartında sorun olduğunu o yüzden kaynaklandığını söyledi. Başka bir ekran kartınız varsa onu takıp test edebilir misiniz?
Problemin ekran kartından kaynaklandığından eminim. Dediğin gibi farklı bir ekran kartını deneyince bilgisayar açılmıştı, aynı zamanda bu ekran kartını farklı bir bilgisayarda deneyince yine görüntü alamamıştım. Donanımsal ise böyle kullanmaya devam edeceğim. Fakat ekran kartlarının da BIOS ayarları varmış belki bununla alakalıdır diye konuyu açtım, emin olmadan yapmaya çekiniyorum.
Bilgisayarı uyku moduna aldığın zamanda bu işlemleri tekrarlıyor musun?
Evet malesef, elektriği kesince ya da uyutunca sanki ekran kartının içinde bir şeyler siliniyor ama ddu ile sıfırlayınca tekrardan açılıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı