Bilgisayarı Kurarken Dikkat Edilmesi Gereken Yerler

sami aydogdu

Kilopat
Daha fazla  
Diyelim ki bilgisayar topluyoruz, uygun bileşenleri seçtik, aldık şu an hazır. Sıra geldi parçaları birleştirme işlemine, bu işlemin eğitim videolarını çok kez izledim fakat içimde hala bir kuşku var. "Şunu yaparken dikkat et", "Bunu yanlış yaparsan parça kullanılmaz hâle gelir" tarzı önerileriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle montajı yaparken sonradan nefret etmemek için USB portlarını koruyan arka plakayı tak. Daha sonra işlemci takarken dikkatli ol. RAM montajında da çentiklere dikkat et. Zira RAM kırılabilir. Mümkün olduğu kadar iyi kablolama yapmaya çalış. Sakin kafayla pek zor bir iş değil.(y)

Halı üstünde montaj yapma. Sürekli metal yüzeylere veya diğer insanlara dokunduğunda elektrik çarpması hissediyorsan bir toprağa bas yalın ayak ile ondan sonra montaja geç. Böylece statik elektriğin zararlı etkilerinden büyük oranda korunursun.

Halı üstünde montaj yapma. Sürekli metal yüzeylere veya diğer insanlara dokunduğunda elektrik çarpması hissediyorsan bir toprağa bas yalın ayak ile ondan sonra montaja geç. Böylece statik elektriğin zararlı etkilerinden büyük oranda korunursun.
Usta ben onun çözümünü buldum. Montajdan önce bir yoğurt kovasına toprak dolduruyorum. Biraz ıslatıyorum. Kovaya bir kablo sokuyorum ve diğer ucunu ise vücuduma temas ettiriyorum. Böylece statik elektrik varsa toprağa geçiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı