Bilgisayarı Minecraft sunucusuna çevirmek

EkmekArasiHDD

Megapat
Katılım
22 Mayıs 2016
Mesajlar
5.195
Makaleler
3
Çözümler
28
Yer
Ordu/Perşembe
İyi akşamlar. Bilgisayar kaynaklarımın bir kısmını Minecraft sunucusu olarak ayarlamak istiyorum. Atıyorum işlemcim 8 çekirdek ve bunun 4'ünü daha sonra 8 GB RAM'in 3'ünü sunucuya vermek istiyorum. Kesinlikle Hamachi benzeri programları kullanmak istemiyorum. Modlu sunucu kurmayı planlıyorum. Bunun nasıl yapılacağını adım adım anlatabilir misiniz? Mümkünse tıpkı salağa anlatır gibi anlatmanızı rica ediyorum çünkü bu konuyu çok bilmiyorum. İnternetten araştırdığımda 2014-2015 konuları falan çıkıyor anlayacağınız bayatlamışlar artık. Diyeceksiniz ki "Aternos var bunlarla neden uğraşıyorsunuz?" Evet haklısınız ancak Aternos'ta 7/24 aşırı sıra var ve istediğimiz zaman hemen giremiyoruz. Bunu nasıl yapabilirim?
 
Neyse hocam sizi göz ardı ediyorum benim daha fazla toksicleşmeyeceğim.
Toksikleşen sizsiniz. Sizi de göz ardı ediyorum iyi günler.
Sunucu işleriyle 1 yıldır uğraşıyorum port açmanız gerek sabit IP almanız lazım ve ev interneti IP niz olacağı için olası saldırılarda internetiniz çok yavaşlayacaktır.
Hepsini yapmıştım hocam. Rahat oynanıyordu. IP adresimi de sadece arkadaşlara veriyordum ve işim bittiğinde portu kapatıyordum. Zaten sağlayıcı değiştirdim ve yeniden CGN havuzuna düştüm. Şu anlık şükür bir sorunu yok.
 
2011 yılında beri konu devam ediyor.
Bilgisayarınız sunucuya çevirebildiniz mi acaba?

Yanlışınız var 2021 olmasın o
Kardeşim modemi yakmaktan kastım şu internetini fazla kullanır demek istiyorum çok bilgili olsaydın buralarda olmazdın ayrıca bilgisiz dediğin kişi de yaşın kadar sunucu açıp kapayıp bir sürü tecrübesi olan kişi burada gelip boş yapmayınız.

Gülücük atanlar acaba hayatlarında kaç kere sunucu kurdu birçok alanda çok merak ediyorum.
 
Son düzenleme:
Zerotier kullanın Hamachi den kat ve kat daha iyi aynı internet üzerindeymiş gibi direkt olarak Lan üzerinden bağlanabilir arkadaşın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı