Bilgisayarı PSU düğmesinden 7-8 kez kapatmak hasar verir mi?

kaekdown

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 4070 Tİ SUPER
İşlemci
AMD RYZEN 7 7800X3D 4.2GHZ 96MB 120W AM5
Merhaba,

3 ay önce bilgisayarımı yeniledim ve güzel bir sistem aldım. Bilgisayarı aldıktan sonra Valorant oynarken bir ayar yaptım ve PC defalarca dondu, hiçbir şekilde kapanmadı. Çözüm olarak PSU düğmesinden defalarca kapattım. Forumlarda bunun zararlı olduğunu okudum ve birkaç sorum var:

1. Donanıma gerçekten bir zarar gelir mi?
  2. Zarar geldiyse kendini belli eder mi? (Performans düşüşü, aniden kapanma vb.)
  3. NVIDIA Control Panel'den çözünürlüğü düşürüp oynarsam donan oyunu donmadan oynayabilir miyim?
  4. Donma anında PSU'dan kapatmadan başka bir şekilde PC'yi kapatabilir miyim?
  5. Böyle devam ederse ne olur?

Donanım işlerinden pek anlamıyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Cevaplayacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanıma zarar gelseydi kendini belli eder hocam ekran gelmez, fanlar dönmez gibi birçok örnek gösterilebilir sorununuzun alakası ama büyük ihtimalle RAM'lerle ilgili, RAM'lerinizi söküp yerlerini değiştirin teker teker deneyin, böyle devam ederse zarar gelme olasılığı yüksek, donduğunda bilgisayarı kapatma tuşuna 30 saniye falan basarsanız kapanıyor genellikle haberiniz olsun.

Sağ olun hocam hepinize deneyeceğim basılı tutmayı sorun devam ederse yazarım tekrardan, bir de RAM'leri değiştireremem büyük ihtimalle çok anlamıyorum o işlerden ekran kartı takmayı biliyorum bir tek

bir şey daha sorcam hocam cevaplarsanız sevinirim. Güç tuşuna uzun süre bassak gene psudan kapatmayla aynı etki olmaz dimi, sıkıntı çıkmaz öyle yapınca. Dediğim gibi zaten ben sadece o ayarı yaptığımda donuyor onun dışında sorun yok.

Son düzenleme:
Sağ olun hocam hepinize deneyeceğim basılı tutmayı sorun devam ederse yazarım tekrardan, bir de RAM'leri değiştireremem büyük ihtimalle çok anlamıyorum o işlerden ekran kartı takmayı biliyorum bir tek
Hocam ekran kartı takmayı biliyorsanız Ramleri değiştirebilirsiniz çok basit aynı şekilde sokete takılı RAM'ler. Çıkarın yer değiştirip takın. Olmadı birer birer takıp donmayı kontrol edin. Başka bir şey gerekmiyor bu kadar basit

Hocam ekran kartı takmayı biliyorsanız Ramleri değiştirebilirsiniz çok basit aynı şekilde sokete takılı RAM'ler. Çıkarın yer değiştirip takın. Olmadı birer birer takıp donmayı kontrol edin. Başka bir şey gerekmiyor bu kadar basit
Teşekkür ederim hocam dediğim gibi sadece ayarı yaptığım zaman oluyor, birde kasadaki güç tuşuna basılı tutarak kapatırsam aynı etki olmaz dimi psudan kapatmayla, öyle deniycem artık

PSU kapatman HDD yok ise zarar görmez. Ancak bu donmalar yüzünden cihazdaki sürücüler zarar görür.
sağolun hocam bilgilendirme için artık kasadaki güç tuşuna basılı tutarak kapatıcam.

Teşekkür ederim hocam dediğim gibi sadece ayarı yaptığım zaman oluyor, birde kasadaki güç tuşuna basılı tutarak kapatırsam aynı etki olmaz dimi psudan kapatmayla, öyle deniycem artık
Güç tuşuna basarak kapatmak psu ya nazaran daha güvenli ama o bile çok sağlıklı sayılmaz üstte arkadaş hdd yoksa bir şey olmaz demiş ama ssd sağlığı açısından ani elektrik kesilmesi uzun vadede performans düşüşüne bozulmaya yol açıyor mecbur kalmadıkça bunu da yapma. Varsa reset tuşuna bas elektrik kesmeden yeniden başlatır en iyisi bu şu durumda

Güç tuşuna basarak kapatmak psu ya nazaran daha güvenli ama o bile çok sağlıklı sayılmaz üstte arkadaş hdd yoksa bir şey olmaz demiş ama ssd sağlığı açısından ani elektrik kesilmesi uzun vadede performans düşüşüne bozulmaya yol açıyor mecbur kalmadıkça bunu da yapma. Varsa reset tuşuna bas elektrik kesmeden yeniden başlatır en iyisi bu şu durumda
reset tuşunu denerim teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı