Çözüldü Bilgisayarı sıfırla siyah ekranda kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda Türkcü

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selam, bilgisayarıma format atmak istiyorum ve aşağıdaki videodaki adımları izleyerek yapmya çalıştım fakat "Bu bilgisayarı sıfırla" ya bastıktan sonra "Her şeyi kaldır"a basıyorum, normalde işlemin başlaması gerek fakat bilgisayar siyah ekrana alıyor kendini ve öylece kalıyor, bilgisayar boşta çaılışmaya devam ediyor bir süre bekledim ama bir değişme olmadı, teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

UEFI Windows 10 USB Hazırlama​

1. Öncelikle en güncel Windows 10 ISO’sunu indirin. Nihai sürümü daima burada bulabilirsiniz.
  2. Rufus’un son sürümünü indirin.
  3. USB belleği bilgisayarınıza takın ve Rufus’u çalıştırın.
  4. Burada indirdiğiniz Windows 10 ISO dosyasını seçin:

Rufus-ISO-se%C3%A7me.jpg
  5. Rufus’un güncel sürümünü kullanarak ISO dosyanızı seçin.
  6. ISO dosyanızı seçtikten sonra Rufus gerekli olan bütün seçenekleri otomatik olarak seçecek.
    • Güncel bir bilgisayara kurulum yapıyorsanız UEFI ve GPT seçili kalmalı.
    • Eğer bilgisayarınız 2012 öncesi bir model ise burada GPT yerine MBR seçmeniz gerek.
  7. Windows 10 2004 ile birlikte dosya boyutu 4 GB üstüne çıktığından Rufus otomatik olarak USB bellek dosya sistemini NTFS seçecek:
  8. Windows 10 20H1 sonrası Rufus artık otomatik olarak NTFS seçecek.
  9. Bu aşamadan sonra Başlatdiyerek Windows 10 ISO dosyasını USB belleğe yazmaya başlayabilirsiniz.
    • Bu işlemin USB belleğinizdeki verileri sileceğini unutmayın
  10. USB belleğinizi hazırladıktan sonra Secure Boot ayarını kapamanız gerekiyor. Bunun için DEL/F2 tuşu ile BIOS’a girip Boot sekmesinden Secure Boot ayarını Disabled veya Other OS yapın. F10 veya Save & Exit > Yes ile de ayarları kaydedin:
  11. PC’nizi USB bellekten boot edip kuruluma başlayabilirsiniz. Boot tuşunuzu buradan öğrenebilirsiniz: Boot Menüsü Kısayol Tuşları Veritabanı
  12. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken bir BIOS ayarı mevcut değil. Modern sistemlerde AHCI zaten devrede olduğundan BIOS’ta böyle bir ayarı bulmaya çalışarak vakit kaybetmeyin. Zaten AHCI ayarı olan bir sisteme de UEFI değil, Legacy kurulum yapabilirsiniz ancak.

Windows 11 ve Windows 10 dışında başka Windows sürümlerine destek vermiyor ve önermiyoruz...

Kaynak: UEFI Windows 10 USB Hazırlama Rehberi (Düzenlenmiştir)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı