Bilgisayarı sıfırlarken tamamen bozuldu

Bugün bir dosya indirmek için uTorrent indirdim. Ardından dosyayı indirdim. Buraya kadar her şey güzeldi ama dosyayı açmak istediğimde "bu dosya zararlı yazılım içeriyor" tarzı bir hata verdi. Ben umursamadan dosyayı açmaya çalıştım ancak beceremedim. Ardından Avast antivirüs'ün ücretsiz sürümüyle bir tarama yaptım ama hiçbir sorun çıkmadı. Ben güvenemediğimden bir de Kaspersky indireyim dedim ancak indirdikten sonra fark ettim ki deneme sürümünü bitirmişim. Her neyse, bundan sonra ByNoGame üzerinden kredi kartıyla bir satın alım gerçekleştirmek istediğimde internet tarayıcımın URL yazdığımız üst tarafına bir şey yazarken bütün barın siyah bir sansür gibi kapandığını gördüm. Yani tıklayabiliyor ve yazabiliyorum ama yazdığım şeyi satırda göremiyorum. Bunun üzerine Discord'u açıp oradaki sohbet kısmının görünüp görünmediğine bakayım derken Discord'un tamamen siyah olduğunu gördüm. Discord'u kapatıp açınca sorun düzeldi ancak Valorant oyununu açtığım zaman oyun içi iletişimi yani adamları duyabiliyorken oyunun hiçbir sesi yoktu. Normalde hızlı bir şekilde karakter seçme ekranına geçerken o dosyayı indirdikten sonra gerçekten geç girdim. Normalde sabit 80 FPS oynarken indirmeden sonra inanılmaz sıklıkta takılmalar başladı. Ben de sorunu çözmek için "Windows'u sıfırla" ayarına gidip iki diski de tamamen silmeyi seçtim. Bir süre işlem devam etti, Windows kurulumunun başlarında monitörü kapattım. Kısa bir süre sonra monitörü tekrar açtığımda "kişisel bilgisayar bir sorunla karşılaştı yeniden başlatılması gerek" mavi ekran hatasının İngilizcesi karşıma çıktı. Bu işlem %0 da kısa bir süre bekledikten sonra herhalde bozuldu diye düşünüp bilgisayar kasasındaki yeniden başlatma tuşuna bastım. Basmaz olaydım. Bilgisayar yeniden başlarken ekrana Windows'un kurulu olmadığını, Windows'u kurmak için "ok"a basıp tekrar başlatmamı söyleyen bir hata çıktı. Her ne kadar "ok"a bassam da her yeniden başlatmada aynı hatayı tekrar görüyorum. Bu sorunu nasıl çözüp tekrar bilgisayarıma kavuşabilirim?
uTorrent kullanmayın çok kötü.
Format at en temizi.
Hocam, sıfırladım demiş format ile sıfırlamanın farkı ney?
 
Bir daha virüsden endişe ederseniz Avast'la değil Malwarebytes ile taratın daha etkili taramakta. Onun dışında BIOS güncellerken, Windows Update yaparken asla bilgisayarınızı kapatmayın ne kadar sürerse sürsün. Çözümü söylemiş zaten arkadaşlar.
uTorrent kullanırken de indirdiğiniz dosyayı daha kurup çalıştırmadan önce bir Malwarebytes ile taratın, sonra kullanın.
 
Kardeş sen USB bellek takmadan yapamazsın o formatı ve gidip zararlı dosya diyorsa niye açıyorsun, anlamadım.
Usb takmadan format atamayacağımı biliyorum, amacım format atmak değildi sadece güvenli bir şekilde dosya temizliği yapmak istemiştim ama olmadı. O uyarıyı klasik "Daha güvenli olması için premium üyelik alın" uyarılarından alışkanlık olmuş okumadan kapatıyorum artık.
Bence korsan oyun indirmişsin. Eee korsan oyun indirirsen öyle olur (Korsan oyun indirdiysen tabii.)
uTorrent'i indirme amacım ücretli birşeyi (Oyun vb.) ücretsiz olarak indirmek değildi, indireceğim dosyanın sadece torrent linkini bulabildiğimden çaresizlikle indirmiştim. Hayatımda 2 kere uTorrent kullandım ikisi de tamamen pişmanlık ve virüsden ibaret.
Bu arada internetten bakıp bi çözüm denedim, artık o uyarı gelmiyor ama Windows'la ilgili olduğunu tahmin ettiğim bir ekran anlık görünüp bilgisayar kendini sonsuz bir döndüğe yeniden başlatıyor. Pazartesi günü bilgisayarcıya götürüp format attırıcam mecbur...
 
Son düzenleme:
Pazartesi günü bilgisayarcıya götürüp format attırıcam mecbur...

Bilgisayarcıya götürmenize gerek yok. Technopat'ın bir sürü rehberi var onlara bakarak evde yapabilirsiniz. Bilgisayarcılar korsan Windows kuruyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı