Bilgisayarı yenilemek vs PS5 almak

Ertiti457

Hectopat
Sistemimi alalı 3 sene oldu, SSD hariç sorun yaşamadım sadece nvm2 SSD değişimi yaptım 1 ay önce eski SSD bozulduğu için. Soruma gelmeden önce sistem özelliklerimi belirteyeyim.

GPU: Afox RTX 2060 Super 8 GB.
CPU: Ryzen 5500.
RAM: t- Force 8x2.
anakart: Gigabyte B450M-H
SSD: Samsung 970 EVO Plus 500GB nvm2.
PSU: Frisby 500W.

Bilgisayarın oyun performansından gerçekten memnunum oynayamadığım oyun olmadı yüksek ayarlarda şu ana kadar. Anlık olarak Spider-Man Remastered oynuyorum fakat MSI benchmark ile izleme testi yaptığımda GPU 80-84 derece CPU'da 70'ten 80'lere kadar ulaşıyor(Max ayarlar) V-Sync ile sabitleyip grafik düşürünce PC daha soğuk çalışıyor. Bilgisayarı aldığımdan itibaren bu kart özellikle AAA oyunlarda çok sıcak çalışıyor. Ekran kartı, işlemci ve PSU değişimi mi yapmalıyım ya da PS5 alıp daha ağır oyunları PS5'te oynayıp daha hafif oyunları PC'de mi oynayayım? (günde 4-5 saat oynayan biriyim)

Son düzenleme:
Eğer bir arkadaş ortamı ve sürekli mmorpg dünyası içindeysen, PS ile bunun yerini dolduramıyorsun. Ama ben hikaye oyunlarını seviyorum, keşfetmeyi seviyorum, uğraşırım oyunların tüm detayları ile dersen PS al geç. Bilgisayarı bir daha aramazsın. Spider-man'in PS'teki keyfi çok farklı olduğunu anlayacaksın zaten.

Soğutma sisteminde bir problem olabilir mi bende 1080 Ti var tüm PS oyunlarını Ultra da 120 FPS oynuyorum GPU sıcaklığım Max 72 - 73 dereceleri gördü. Akıcı olması adına TV'ye bağladığım için vsnc açıyorum 60 FPS 60Hz de gayet yeterli oluyor.

Soğutma sisteminde bir problem olabilir mi bende 1080 Ti var tüm PS oyunlarını Ultra da 120 FPS oynuyorum GPU sıcaklığım Max 72 - 73 dereceleri gördü. Akıcı olması adına TV'ye bağladığım için vsnc açıyorum 60 FPS 60Hz de gayet yeterli oluyor.
Ben hazır sistem almıştım, aldığım günden beri büyük oyunlarda 80-84 derece ısınan bir bilgisayarım var. Servise kontrol etmesi için gönderdim bu Afox kartların bu kadar ısınması normal ve 90'a ulaşmadığı zaman normal dediler ama fan sesi rahatsız ediyor.

Bana biraz sıkıntılı gibi geldi bu durum. Afox kartların sıcaklık değerlerini internetten araştırdınız mı pek duymadığım bir marka.

Yeni konular

Geri
Yukarı