Öncelikle hepinize değerli yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.
HDtune Sector taraması ekte Error Scan i akşam yapmayı düşünüyorum malumunuz scan yaparken kullanılamıyor bilgisayar ve günüm bilgisayar başında geçiyor. Onun sonuçlarını da yarın ekleyeceğim.
Tarama işlemleri sırasında diskim %100 kullanılıyor fakat boştayken böyle bir durum söz konusu değil. Donmalarda ise zaten donduğu için kontrol edemiyorum diskimi.
Ccleaner a ben de ne kadar güvenmesem de health check yaptım. ''Your PC feels like under weather'' gibi bir şey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Diğer gereksiz dosya temizliklerini ve registry temizliklerini yaptım. Sonuç alacağımı pek düşünmüyorum.
Bilgisayarım ASUS X556URK modelli bir laptop. Yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. 3 ay önce 2.formatını attım bilgisayarın yine donmalardan dolayı. Bir süreliğine düzelmişti fakat sorun yine başladı. CPU stress test(Intel Burn) yaptım değerler ekte. CPU stress testi sırasında donma yaşamadım. Prime95 ile Blend test yaptım sonuçlar ekte. UNIGINE Valley Benchmark testi yaptım sonuç ekte. GPU Benchmark sırasında donma yaşanmadı.
Baktığım çoğu Notebook HDD si 5400 RPM di ve 7200 RPM olan modeller bütçemi aşıyor. Buradan bakıyorum fiyatlara
2.5 Harddisk, HDD Fiyatları | En Ucuzu Akakçe
Edit : Windows Bellek Tanılama ile taradım ve hata bulunamadı.
Durum bu şekilde değerli arkadaşlar. Eğer sorunum diskteyse yeni bir disk alacağım. Yok başka ise zaten bilgisayar ömrünü yavaş yavaş tamamlıyor da olabilir.