Bilgisayarım anlık olarak donuyor

platsma

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi laptobum LOL oynarken, Chrome'da gezinirken anlık olarak donuyor. CS GO ve R6'da daha az yaşıyorum bu durumu. Özellikle LOL oynarken oyun içinde 30 sn gidiyor oyunum mouse hareket ettirebiliyorum ve arkada Discord çalışıyor sesleri alabiliyor, konuşuyorum. Ekteki görsellerde Crystaldiskınfo ile diskimi tarattım ve bu sonucu aldım. Sorun diskte midir? Format atalı 3 ay oldu ve dism kodlarını da denedim çözüme ulaşamadım. Buna göre yeni bir SSHD disk almayı düşünüyorum. Mavi ekran hataları critical process died ve unexpected Store extention. Almayı düşündüğüm SSHD modeli Seagate 2.5" 500 GB Laptop Thin SSHD ST500LM000 SATA 3.0 5400 RPM Hard Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Bildiğiniz bir kronik sorunu var mı?

d1.png
d2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hepinize değerli yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.

HD Tune sector taraması ekte error scan i akşam yapmayı düşünüyorum malumunuz scan yaparken kullanılamıyor bilgisayar ve günüm bilgisayar başında geçiyor. Onun sonuçlarını da yarın ekleyeceğim.

Tarama işlemleri sırasında diskim %100 kullanılıyor fakat boştayken böyle bir durum söz konusu değil. Donmalarda ise zaten donduğu için kontrol edemiyorum diskimi.

Ccleaner a ben de ne kadar güvenmesem de health check yaptım. "Your PC feels like under weather" gibi bir şey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Diğer gereksiz dosya temizliklerini ve registry temizliklerini yaptım. Sonuç alacağımı pek düşünmüyorum.

Bilgisayarım ASUS X556URK modelli bir laptop. Yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. 3 ay önce 2.formatını attım bilgisayarın yine donmalardan dolayı. Bir süreliğine düzelmişti fakat sorun yine başladı. CPU stress test(Intel burn) yaptım değerler ekte. CPU stress testi sırasında donma yaşamadım. Prime95 ile blend test yaptım sonuçlar ekte. Unıgıne valley Benchmark testi yaptım sonuç ekte. GPU Benchmark sırasında donma yaşanmadı.

Baktığım çoğu notebook HDD'si 5400 RPM'di ve 7200 RPM olan modeller bütçemi aşıyor. Buradan bakıyorum fiyatlara 2.5 Harddisk, HDD Fiyatları | En Ucuzu Akakçe

Edit: Windows bellek tanılama ile taradım ve hata bulunamadı.

Durum bu şekilde değerli arkadaşlar. Eğer sorunum diskteyse yeni bir disk alacağım. Yok başka ise zaten bilgisayar ömrünü yavaş yavaş tamamlıyor da olabilir.

HD Tune konusunda hatan var.
Reallocated sector count bad sector demektir ve sende bunlardan 93 tane var: O.
Aynı zamanda işlemcin fazla ısınıyor. Max 90 dereceyi görmüşsün bir bakım yapsan iyi olur.
Ek olarak Allah cezamı versin sana RAM miktarını sormayı unuttum :D.
Rica etsem yazabilir misin :D.

HD Tune la alakalı yapmam gereken başka bir şey var mı Error Scan dışında? 93 Bad Sector çok kötü bir değer midir ?

İki hafta kadar önce laptopun içini açtım batarya şiştiğinden dolayı. Batarya sisteme gömülüydü. O sırada tozları temizlemiştim fakat termal macun işlemi yapmadım.

RAM 12 GB 😃

Son düzenleme:
Diskin durumu tam anlamıyla leş.
Hatta benden demesi bilgisayara çekiçle dalsan daha iyi olurdu.
Sanırım o yüzden ama kesin bilgi veremem.
Ama yine de o disk içindeki tek bir megabaytınız bile güvende değil uçtu uçacak.
HD Tune la alakalı yapmam gereken başka bir şey var mı Error Scan dışında? 93 Bad Sector çok kötü bir değer midir ?

İki hafta kadar önce laptopun içini açtım batarya şiştiğinden dolayı. Batarya sisteme gömülüydü. O sırada tozları temizlemiştim fakat termal macun işlemi yapmadım.

RAM 12 GB 😃
Termalleri de yenilesen iyi olur.

Diskin durumu tam anlamıyla leş.
Hatta benden demesi bilgisayara çekiçle dalsan daha iyi olurdu.
Sanırım o yüzden ama kesin bilgi veremem.
Ama yine de o disk içindeki tek bir megabaytınız bile güvende değil uçtu uçacak.

Termalleri de yenilesen iyi olur.
Ben de diskten şüpheleniyordum ama emin olmak istedim ilgilendiğiniz için teşekkürler iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı