Bilgisayarım anlık olarak donuyor

platsma

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi laptobum LOL oynarken, Chrome'da gezinirken anlık olarak donuyor. CS GO ve R6'da daha az yaşıyorum bu durumu. Özellikle LOL oynarken oyun içinde 30 sn gidiyor oyunum mouse hareket ettirebiliyorum ve arkada Discord çalışıyor sesleri alabiliyor, konuşuyorum. Ekteki görsellerde Crystaldiskınfo ile diskimi tarattım ve bu sonucu aldım. Sorun diskte midir? Format atalı 3 ay oldu ve dism kodlarını da denedim çözüme ulaşamadım. Buna göre yeni bir SSHD disk almayı düşünüyorum. Mavi ekran hataları critical process died ve unexpected Store extention. Almayı düşündüğüm SSHD modeli Seagate 2.5" 500 GB Laptop Thin SSHD ST500LM000 SATA 3.0 5400 RPM Hard Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Bildiğiniz bir kronik sorunu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

HD Tune konusunda hatan var.
Reallocated sector count bad sector demektir ve sende bunlardan 93 tane var: O.
Aynı zamanda işlemcin fazla ısınıyor. Max 90 dereceyi görmüşsün bir bakım yapsan iyi olur.
Ek olarak Allah cezamı versin sana RAM miktarını sormayı unuttum .
Rica etsem yazabilir misin .

HD Tune la alakalı yapmam gereken başka bir şey var mı Error Scan dışında? 93 Bad Sector çok kötü bir değer midir ?

İki hafta kadar önce laptopun içini açtım batarya şiştiğinden dolayı. Batarya sisteme gömülüydü. O sırada tozları temizlemiştim fakat termal macun işlemi yapmadım.

RAM 12 GB

Son düzenleme:
Diskin durumu tam anlamıyla leş.
Hatta benden demesi bilgisayara çekiçle dalsan daha iyi olurdu.
Sanırım o yüzden ama kesin bilgi veremem.
Ama yine de o disk içindeki tek bir megabaytınız bile güvende değil uçtu uçacak.
Termalleri de yenilesen iyi olur.

Ben de diskten şüpheleniyordum ama emin olmak istedim ilgilendiğiniz için teşekkürler iyi forumlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…